S0 sweet ucapan anniversary ke-11 Tengku Zafrul buat isteri, siap meng4ku bukan nak b0dek sebab tak dapat rai bersama – “Saya akan cari ikan bilis terbaik di Sabah”

SIAPA yang t1dak kenal Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, selain memegang portf0lio sebagai Menteri Kewangan, beliau juga aktif bersenam dan bersukan.

Dalam kesibukan menggal4s tugas angg0ta Kabinet, beliau juga se0rang yang sweet apabila meluahkan kata-kata r0mantik buat isteri tersayang, Raja Datin Seri Johanna Adrina Raja Arshad.

Kata-kata penuh bermakna itu dizahirkan sempena meraikan hari ulang tahun perkahwinan ke-11 mereka, pada Ahad.

“Hari ini merupakan ulang tahun perkahwinan kami yang kesebelas. Sungguh cepat masa berlalu. Hari akad nikah kami rasanya seperti baru semal4m.

“Syukur kepada Allah SWT kerana menemukan jod0h dengan isteri saya, yang juga ibu dan tunggak terbaik buat keluarga kami. Every day with you is a blessing, Alhamdulillah,” tulis Tengku Zafrul di laman Instagram beliau, petang Ahad.

anniversary menteri kewangan 7

Tengku Zafrul (kiri) dan isteri.

Menyifatkan ‘Setiap kejayaan lelaki, ada wanita di belakangnya’, Tengku Zafrul berkata, tanpa peng0rbanan seorang isteri mana mungkin se0rang suami dapat mengejar cita-citanya.

“Terima kasih Dina kerana sentiasa memastikan semua keperluan keluarga dipenuhi terutama dengan ketiadaan saya yang kerap ak1bat tanggungjawab rasmi, dari dulu sampai sekarang,’” katanya.

Terima kasih kerana menerima saya walaupun pada masa itu saya lebih ‘berisi’ dan mungkin kurang hands0me berbanding sekarang.

TENGKU DATUK SERI ZAFRUL TENGKU ABDUL AZIZ

Tengku Zafrul turut berk0ngsi beberapa fot0 pernikahannya bersama isteri dalam persal1nan serba putih, 11 tahun lalu.

“Dina, thank y0u for saying yes, thank you for being the pillar of our family and ab0ve all, for accepting me for who I am and who I aspire to be.

“Dan sudah tentu terima kasih kerana menerima saya walaupun pada masa itu saya lebih ‘berisi’ dan mungkin kurang hands0me berbanding sekarang,” tambahnya.

anniversary menteri kewangan 9

Ucapan ulang tahun perkahwinan Tengku Zafrul untuk isteri.

Beliau turut mem0hon maaf kepada isteri kerana t1dak berpeluang untuk meraikan hari ulang tahun perkahwinan pada Ahad kerana tuntutan tug4s rasmi.

I am s0rry I can’t be with y0u t0day due to 0fficial dut1es, tapi Insya-Allah saya akan cari ikan bilis yang terbaik di Sabah untuk kita cuba!” katanya.

Tengku Zafrul yang merupakan bapa kepada empat cahaya mata itu bagaimanapun menegaskan bahawa luahan dan ucapan istimewa buat isteri adalah tulus ikhlas.

“Semua ini adalah tulus dari hat1 dan bukan sekadar ucapan manis untuk b0dek isteri kerana tak dapat celebrate anniversary,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment