“Akhirnya Allah tiupkan maIaikat keciI dIm perutku”- [VIDEO] Pernah dikatakan tak subvr, Bella isteri kepada Alief Irfan kini sah hamiI anak pertama

Setiap pas4ngan yang berumahtangga pasti menginginkan untuk dikurniakan zur1at sebagai penyeri keluarga dan penyambung keturunan. Namun rezeki setiap pasangan t1dak sama, ada yang tidak perlu menunggu lama namun ada pula yang terp4ksa bersabar sehingga bertahun-tahun lamanya sebelum dikurniakan cahaya mata.

Alhamdulillah! Penantian selama dua tahun, sudah pasti t1dak dapat digambarkan oleh isteri kepada y0utuber terkenal Bella kini sedang berbad4n dua. Terbaru menerusi p0sting di laman ig Bella tidak dapat menahan seb4k berk0ngsi ‘pregn4ncy test’.

Bella juga ada berpesan kepada mereka di luar sana supaya sentisa mend0akan yang baik-baik kepada mereka yang sedang di uj1.

“Alhamdulillah .. terima kasih ya Allah atas rezeki yang diberikan”

“Penantian tepat 2 tahun , akhirnya Allah tiupkan mala1kat kecil dalam perutku “

“Dengan berbagai dug4an , h1naan & kec4man yang dapat selama 2 tahun ni . Ada yg cakap saya m4ndul . Ade yg cakap kami x bernasib baik . Allahu akbar !”

“Tapi saya tetap sabar & senyum walau dih1na banyak kali . Sebab saya percaya Rancangan Allah swt . Allah maha besar , Maha mendengar lagi maha mengasihani “

Terima kasih lagi sekali untuk family saya , family mertua saya yg x putvs doakan rezeki zur1at untuk saya dan suami “

“Cuma nasihat bella untuk semua org kat luar sana . ST0P untuk h1na org lain , lagi2 korang x tau perju4ngan mereka yg nak dapatkan anak . Nampak diorg senyum , tapi dalam sump4h diorg sed1h & d0wn . Kalau boleh mulut jaga tau . X baik mempert1kaikan rezeki dari Allah swt . Allahu akhbar .”

“Untuk anakku , m0mmy & daddy akan jaga awak baik2 . InsyaAllah .  . Sem0ga Allah swt lindungi k4ndungan ni dan semoga membesar dengan sihat walafiat . Amin ya Allah”

VIDEO:

Terdahulu, pas4ngan ini terp4ksa melalui detik duk4 apabila berbagai dug4an, h1naan dan kr1tikan yang dilemp4rkan selama 2 tahun tidak memiliki zur1at sehingga ada yg cakap dirinya m4ndul.

Di dalam vide0 tersebut, Bella telah berk0ngsi momen-momen pah1t dirinya di dicemvh sehingga mengalami ‘depr3ss1on’ namun perancangan Allah lebih baik dari segala-galanya.

Bella telah membuat kejvtan untuk suaminya dengan membawa k0tak berisi coklat yang mengandungi ‘s0mething’ disebaliknya. Reaksi si suami yang begitu teruja membuatkan rakan-rakan turut seb4k. Alhamdulillah .. terima kasih ya Allah atas rezeki yang diberikan. Penantian tepat 2 tahun , akhirnya Allah tiupkan mala1kat kecil dalam perutku.

Dia juga berharap kepada warg4net diluar sana supaya berhent1 untuk mengh1na orang lain yang sedang berju4ng untuk memiliki anak. Semua 0rang boleh tersenyum namun hat1 tiada siapa yang tahu. Rata-rata warganet turut seb4k dengan perk0ngsian ini dan brharap sem0ga Allah menjaga dan melindungi k4ndungannya.

K0MEN WARGANET:

Huaaa I’m cry1ng! Alhamdulillah, so happy for you Belle. Raisya pun sekali happy!!! Takecare tauu

Alhamdulillah … congratulations along n alif..muksu l0ve you… along tcare..kuat k

Semoga Allah menjagamu selalu, dalam lindungan peliharaan Allah dan selamat dipermudahkan semuanya. Tabarakallah

Selamat akak Semoga Allah mmprmudahkan sgala urusan akak Allah maha mngatahui

Terdahulu Alieff Irfan channel pernah  memuat naik vide0 sambutan hari ulang tahunnya ke-24 yang telah dirancang sepenuhnya oleh isterinya Bella.

Di dalam video tersebut, Bella telah berk0ngsi momen-momen sebelum membuat kejvtan istimewa buat suaminya itu.

Bella telah membuat kejvtan untuk suaminya dengan membawa ibu Alief dari Kelantan ke majlis sambutan ulang tahun tersebut di ibu negara.

Melihat kel1bat ibu tersayang bersama keluarga, Alief terkejvt dan seb4k kerana terlalu gembira.

Namun apa yang menyentuh hat1 apabila di penghujung video yang dik0ngsikan itu, Bella telah memanggil ibu dan ibu mertuanya untuk bersama mereka suami isteri di hadapan kamera.

Lantas itu, Bella tiba-tiba menang1s sambil memberi ucapan. Situasi menjadi sed1h apabila Bella meminta ibu dan ibu mertuanya untuk bersabar menunggu kehadiran cahaya mat4 pertama dari mereka berdua.

“Untuk umi, ibu , Alief. Bella harap umi dengan ibu sabar untuk along dapat zur1at”

Tambah Bella, dia sedar mungkin rezeki mereka masih belum sampai namun dia juga berniat untuk menggembirakan keluarga dengan kehadiran cahaya mat4.

“Bella nak happykan umi dengan ibu dengan kehadiran zur1at pertama dari Bella dan Alief. Umi dengan ibu harap sabar.”

Melihat Bella menang1s, Alief lantas memelvk Bella dan memberitahunya untuk tidak berkata seperti itu lagi.

Alief turut berpesan untuk sentiasa berd0a kerana ia berada di luar kawalan mereka malah ianya ketentuan Allah SWT.

Reaksi Alief itu telah membuat rata-rata netizen memuj1nya kerana memahami perasaan Bella dan dirinya bersikap melindungi isteri dari mempunyai perasaan sebegitu.

Bukan itu sahaja, malah netizen turut mend0akan agar pas4ngan itu dikurniakan zur1at suatu hari nanti.

Alieff atau nama sebenar Muhammad Aliff Irfan Aziki dan Nurul Nabilah Aliah Hazman telah sah sebagai suami isteri dengan sekali laf4z pada hari Jumaat 14 Februari 2020 yang lalu.

Alieff atau nama sebenar Muhammad Aliff Irfan Aziki dan Nurul Nabilah Aliah Hazman telah sah sebagai suami isteri dengan sekali laf4z pada hari Jumaat 14 Februari 2020 yang lalu. C0ngrats Bella, Semoga dipermudahkan! Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:IG Bella

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment