[VIDEO] LeIaki BeIi Peti Sejuk Terpakai, Terkejvt Temui Barang Berh4rga Tersembunyi Di Bahagian Bawahnya

Se0rang lelaki yang membel1 sebuah peti ais terpakai secara onl1ne terkejvt besar apabila menemui ada sejvmlah du1t bern1lai RM401 Ribu yang tersembunyi di dalamnya.

Jika anda membel1 sesuatu barangan terpakai dan kemudian menemui benda berh4rga yang tersembunyi pada barangan berkenaan, apakah yang akan anda lakukan?

Menurut lap0ran MBC News, ket1ka lelaki di Korea Selatan itu membersihkan peti ais berkenaan, dia sec4ra tidak sengaja telah menemui k1ra-kira 2,200 keping wang kertas yang kesemuanya bern1lai 110 jut4 won atau lebih kurang RM401 R1bu yang diletakkan d1 bahagian bawah peti ais tersebut.

Walaupun terkejvt dengan penemuan du1t tersebut, lelaki ini akhirnya membuat keputusan untuk membawa kesemua du1t tersebut ke balai pol1s dan membuat lap0ran mengenai penemuannya pada 6 Ogos yang lepas.

Pihak p0lis kemudian membuat s1asatan dan memanggil penju4l dan pembel1 untuk diambil keterangan term4suk orang yang menyerahkan peti a1s tersebut kepada pembel1.

Menurut akt4 Hilang dan Jumpa (L0st and F0und Act) di Korea Selatan, sekiranya pemilik as4l tidak muncul atau tidak dapat dic4ri dalam temp0h 6 bulan, maka barangan tersebut akan diserahkan kepada or4ng atau pihak yang menemuinya dan dia mesti membay4r cuka1 sebanyak 22 per4tus dari nilai barangan tersebut.

Jika pemilik asal muncul d4n berjaya ditemui, pamp4san antara 5 hingga 20 peratus mesti diberikan kep4da pihak yang menemuinya. Namun jika du1t itu didapati mempunyai kaitan dengan sebarang jen4yah, maka du1t itu akan menjadi h4k milik negeri.

VIDEO:

Sumber: allkpop I Nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN K0MEN H1NAAN ATAUPUN CAC1AN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIK0 YANG TERJADI..

JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG KAMI K0NGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

F0LL0W KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment