Wawa Zainal buang impIan cegah hamiI gara-gara dua bulan h4id tak henti, sedia timang anak kelima

GARA-GARA menerima kesan samp1ngan, pelak0n Wawa Zainal membuat keputusan membuang alat menceg4h keham1lan 1mplan yang dipasangnya selepas melah1rkan cahaya mata keempat November lalu.

Menurut Wawa, disebabkan pemasangan alat itu kitaran ha1d menjadi tidak terkawal dan menyukarkan dirinya melakukan ibadah lebih-lebih lagi hampir memasuki bulan Ramadan.

“Saya pasang 1mplan memang sebagai perancang untuk jarakkan tempoh keham1lan.

“Bagaimanapun disebabkan kitaran ha1d yang tidak terkawal saya rasa lebih baik buang sahaja. Sudah dua bulan peri0d saya tak berhenti.

Wawa timang anak keempat 30 November lalu.

Wawa melah1rkan anak keempatnya Jibril pada 30 November lalu.

“Tambahan pula kita nak menyambut Ramadan tidak lama lagi, jadi kalau terus pasang alat ini saya tidak tahu sama ada dalam keadaan suc1 atau tidak untuk berpuasa.

“Kalau ikut nasihat d0ktor, perlu tunggu selama tiga bulan, tetapi saya dah tak tahan. Jadi buka sahaja alat tersebut,” ujarnya kepada mStar.

Dalam pada itu, Wawa yang berk0ngsi mas4lah itu dengan pengikut di Instagram turut menerima pelbagai resp0ns berkaitan pemasangan alat pencegah keham1lan itu.

“Syukur saya tidak menerima kesan tervk. Ada foll0wer yang DM beritahu mereka mengalami sak1t kep4la yang tervk selepas pasang implan,” katanya.

Kalau ikut nasihat doktor, perlu tunggu selama tiga bulan, tetapi saya dah tak tahan. Jadi buka sahaja alat tersebut.

WAWA ZAINAL

PELAKON

Sementara itu, Wawa berkata, dia akan membuat perancangan keluarga sendiri dan tidak men0lak jika diberikan rezeki anak kelima dalam masa terdekat.

“Jadi sekarang ini kami buat perancangan sendiri sahaja untuk jarakkan usia k4ndungan.

“Tetapi jika diberi rezeki anak dalam masa terdekat, saya tidak men0lak,” ujar Wawa.

Isteri kepada pelakon Aeril Zafril ini baru sahaja melahirkan anak keempat yang diberi nama JIbril Ibtisam pada 30 November lalu.

wawa zainal 3

Wawa memilih untuk membuat perancangan sendiri dalam s0al ham1l semula.

Wawa dan Aeril berkahwin pada tahun 2013 dan selain Jibril mereka mempunya tiga orang anak iaitu Ahmad Fakhruddin Attar, 8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 6, dan Ayya Soffya, 2.

Bercerita tentang perkembangan kerjaya, Wawa memberitahu dia kini sedang sibuk dengan jadual penggambaran dan pr0mosi pr0duk tudung dan k0smetik menjelang Aidilfitri.

Sumber : mSTar

Leave a Comment