Ashira alami simpt0m ‘l0ng C0vld’ peIik, dengar suara bercakap dalam fikiran sampai suk4r tidur malam

PERNAH dij4ngkiti c0vld-19 sekitar Og0s lalu, penyanyi Ashira memberitahu dia masih mengalami kesan jangka panjang akibat v1rus berkenaan.

Menurut Ashira atau nama penuhnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 37, dia berdepan masalah suk4r tidur dan fikiran terg4nggu dengan pelbagai suara.

“Kesan c0vld-l9 itu rasa dapat rasakan sehingga sekarang. Saya sukar untuk tidur dan ada masa sehingga pukul 6 pagi baru b0leh lelapkan mata.

“Tak tahu apa yang difikirkan. Saya selalu rasa ada banyak suara yang bercakap dalam fikiran ini.

“Beberapa kali terjadi, air mat4 saya secara tiba-tiba mengal1r ketika sedang makan,” katanya kepada mStar.

ashira 2

Ashira mendirikan rumah tangga dengan penyanyi Bad Indigo pada Mac 2021

Terdahulu, Ashira berk0ngsi info tentang sindr0m l0ng c0vld yang dialaminya di Instagram dan turut menasihati 0rang ramai supaya t1dak lalai dalam menjaga kes1hatan diri.

Sementara itu, peserta Gegar Vaganza mus1m ketujuh (GV7) ini juga memberitahu dia mengalami perasaan keb1mbangan yang keterlaluan atau anx1ety namun t4kut untuk berjumpa d0ktor.

Saya selalu rasa ada banyak suara yang bercakap dalam fikiran ini

ASHIRA

PENYANYI

“Saya tiada kawan yang pernah mengalami perasaan seperti ini, jadi t1dak tahu kepada saya untuk bertanya.

“Ada terfikir untuk berjumpa d0ktor, tetapi saya rasa t4kut. Lebih banyak perkara yang saya fikirkan terjadi kalau jumpa d0ktor nanti.

“Saya hanya sibukkan diri di rumah sahaja untuk hilangkan perasaan 4nx1ety. Kalau rumah dah bersih pun saya akan kemas sekali lagi,” ujarnya.

Bercakap tentang perkembangan kerjaya seni, Ashira bakal bertanding di peringkat akhir Malaysia Champi0nships of Perf0rming Arts (MCOPA) pada Ahad ini.

ashira 3

Ashira mencuba nas1b dalam sertai pertandingan MCOPA

Juara bagi pr0gram ini akan mewakili Malaysia ke peringkat dunia yang dijadualkan berlangsung pada Julai nanti.

“Saya t1dak menyimpan harapan untuk menang, tetapi pastinya akan buat yang terbaik pada malam Ahad ini.

“Walaupun sudah bergel4r artis, saya suka menyertai pertandingan sebegini untuk mencari lebih banyak pengalaman dan mencari ilmu bermanfaat,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment