Bers0lek sampai muka jadi iras artis id0Ia, ibu hamiI tergam4m Erra Fazira t0nt0n vide0 s0lekannya… jangkaan rakan tepat!

SEJAK menceburi dunia s0lekan pada tahun 2018, wanita ini sering menerima k0men yang memperkatakan persamaan wajahnya dengan primad0na Erra Fazira.

Menurut Nur Syahidatul Najwa Shukor, 27, dia sudah tentu terharu dengan k0men-k0men tersebut, namun pada masa sama risau dilabel ‘sy0k sendiri’ 0leh netizen di lu4r sana.

Mesra disapa Mek Dinda, dia merasakan wajah aslinya jauh berbeza dengan aktres terken4l itu, namun kelihatan sama gara-gara teknik s0lekan yang digunakan.

“Setiap kali buat live mekap, netizen kata muka macam Erra. Saya t4kut juga kalau orang tudvh saya perasan. Puas saya men1dakkan kerana r1sau dengan kata-kata orang.

“Perasaannya dalam dua. Satu, saya t4kut orang kata perasan. Keduanya, saya rasa bangga sebab disamakan dengan orang cantik. Saya pula memang minat Erra sejak dulu lagi, semua lagu dia dalam kepala saya,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Baru-baru ini, vide0 mekap Mek Dinda turut mendapat perhatian Erra. Dalam satu rakaman di TikT0k, Erra kelihatan sedang menont0n video s0lekan Mek Dinda yang dikatakan mirip wajahnya.

“Ooo ini yang kata macam sama muka tu ya? Mari kita teng0k. Ser1us la, sama ke?” s0al Erra sambil tersenyum dalam video itu.

mekdinda3

Mek Dinda terjvn ke dunia s0lekan pada tahun 2018.

Mengulas hal itu, Mek Dinda menganggap ia sebagai m1mpi jadi realiti dan cukup terharu dengan reaksi yang diberikan aktres berkenaan.

“Saya sendiri cukup terkejvt. Memang t4k sangka. Tapi kawan-kawan dah jangka hal ini akan berlaku. Kawan pernah kata, suatu hari nanti pasti Erra akan teng0k vide0 saya.

Pernah sekali ketika saya sedang live, orang tu kata mekap saya macam tah1. Sampai hari ni saya ingat.

MEK DINDA

“Kalau Erra baca berita ni, saya cuma nak cakap yang saya dah lama minat dia. Saya dah lama tunggu agar dia tont0n video saya. Saya rasa gembira dan teruja. Bagaikan hilang kata-kata.

“Kalau ada rezeki boleh jumpa suatu hari nanti, mesti ser0nok. Saya juga mengimpikan untuk mekap wajah Erra suatu hari nanti. Kalau dapat peluang ini, saya akan buat sehabis daya. Tak tahu nak cakap macam mana, mesti saya menang1s,” ujarnya berselor0h.

Mengenai dirinya, influencer solekan itu mula menghasilkan vide0 tutorial sejak tahun 2018 menerusi Faceb00k dan kini turut aktif di platform TikT0k.

mekdinda2

Wanita dari Kedah ini sedang ham1l ini kedua.

Imbas Mek Dinda, dia juga sama seperti insan lain yang bermula dari bawah, malah s0lekannya juga pernah dikec4m tervk dan disamakan dengan naj1s.

“Kiranya dah tiga tahun saya buat vide0 mekap di Faceb00k. Biasanya saya akan buat live waktu malam. Sejak setahun lalu, saya juga buat vide0 di TikT0k.

“Saya nak ajar f0llowers saya, kalau nak belajar mekap muka jadi macam artis, b0leh tengok live saya. Tapi awal-awal dulu, saya juga pernah dikec4m. Tapi ia memberi semangat untuk saya bangk1t sehingga ke hari ini.

“Kalau ikutkan memang nak putvs asa, tapi saya nak buktikan kata-kata orang. Pernah sekali ketika saya sedang live, orang tu kata mekap saya macam tah1. Sampai hari ni saya ingat,” ujarnya yang menjadikan Mua Bellaz sebagai inspirasi utama.

mekdidna3

Mek Dinda kuat berhadapan kec4man sejak tahun 2018.

Dalam pada itu, Mek Dinda turut berterima kasih kepada semua pengikutnya yang banyak memberikan sokongan selama dia berkecimpung dalam dunia solekan.

“Mereka juga yang menjadi kekuatan saya sejak tahun 2018. Dulu ada 20 orang saja yang teng0k live, sekarang lebih 500 penonton ketika live. Terima kasih dan kalau b0leh, jangan jemu tengok saya.

“Kepada sesiapa yang nak ceburi bidang ini, apa jadi kita kena had4p. Jangan t4kut buat kes1lapan ketika mekap. Biar apa orang nak kata, kita buat sampai jadi,” ujar Mek Dinda yang kini sedang ham1l anak kedua.

Mek Dinda yang memiliki lebih 217,000 pengikut di TikT0k berasal dari Tanjung Dawai, Kedah dan sudah 10 tahun bermastaut1n di Kuala Lumpur.

Sumber : mStar

Leave a Comment