Dis4ngka ‘Anuar Zain’ muncuI di majIis kahwin… lelaki ini akui tiada r4hsia di sebalik suara itu, tapi wanita t4k dikenali pernah beri RM100

VIDEO di sebuah majlis kahw1n yang memutarkan lagu ‘Sedetik Lebih’ oleh Anuar Zain ternyata mengundang pelbagai reaksi sehingga ramai meny4ngka kemunculan penyanyi itu.

Namun di akhir vide0 berdurasi 56 saat itu menunjukkan seorang DJ sedang memegang mikr0fon sambil menyanyi lagu penyanyi p0pular itu.

“Mula-mula ingatkan putaran lagu oleh DJ, sekali ada cakap-cakap pula. Kemudian kagum pengantin boleh up4h Anuar Zain nyanyi kat wedding dia.”

“Wow… suara sebijik Anuar Zain.”

“Ingat betul-betul Anuar Zain, k0t laa nak surpr1se pengantin. Nasib tengok sampai habis, terbaiklah v0kal dia,” demikian antara k0men-k0men netizen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercakap kepada mStar, Abd Razak Sanib berkata, dia tidak meny4ngka menjadi perhatian menerusi persembahannya ketika majlis kahwin di Keramat, Kuala Lumpur, bulan lalu.

Lelaki berusia 47 tahun itu bagaimanapun mengakui sering disal4h anggap memainkan ‘playlist’ lagu sedangkan dirinya benar-benar menyanyikan lagu Anuar Zain.

“Saya sendiri terkejvt dan segan sebab saya ni bukan penyanyi p0pular macam Anuar Zain. Memang ada yang salah sangka bila saya menyanyikan lagu-lagu beliau.

“Sampaikan tuan rumah minta saya nyanyi lagu-lagu Anuar Zain. Biasanya lagu wajib adalah Sedetik Lebih, Keabadian Cinta dan Sesuci Cintamu,” katanya ketika dihubungi.

disangka anuar zain 2

Abd Razak menyediakan kh1dmat pengurusan majlis, s1stem bunyi dan DJ.

Mula menyanyi di majlis kahw1n pada 2007, Abd Razak yang lebih dikenali sebagai Ajaq ini sebenarnya mengusahakan b1snes pengurusan majlis.

“Saya buat event management dan sewakan s0und system. Bukan setakat majlis kahwin, tapi juga untuk k0nsert dan live band.

“Sesetengah kl1en tahu saya b0leh menyanyi, jadi mereka request saya perf0rm sekali macam pakej semua dalam satu,” ujarnya yang berasal dari Sungkai, Perak.

disangka anuar zain 5

Berpengalaman menjadi DJ dan menyanyi di majlis kahw1n.

Bapa kepada enam anak itu juga pernah menyertai beberapa pertandingan nyanyian seperti Sinaran Pasp0rt Kegemilangan pada akhir 90-an dan Bintang RTM 1999.

Bagaimanapun kata Abd Razak, t1ada rahs1a yang membuatkan suaranya seakan Anuar Zain setiap kali menyanyikan lagu penyanyi itu.

Sesetengah kl1en tahu saya b0leh menyanyi, jadi mereka request saya perf0rm sekali macam pakej semua dalam satu.

ABD RAZAK SANIB

“Tak ada rahs1a pun. Mungkin setiap kali menyanyikan lagu-lagu Anuar Zain, saya akan menggunakan key dan lengg0k nyanyian beliau.

“Cuma lagu-lagu Anuar Zain banyak bernada t1nggi, jadi saya kena kuatkan stam1na untuk pernafasan lebih baik ketika menyanyi dengan bersenam di atas treadmill,” katanya yang mengagumi bakat nyanyian Datuk Seri Siti Nurhaliza, Anuar Zain dan Datuk Jamal Abdillah.

disangka anuar zain 4

Abd Razak mengagumi bak4t nyanyian Datuk Seri Siti Nurhaliza, Anuar Zain dan Datuk Jamal Abdillah.

Dalam pada itu, Abd Razak turut berk0ngsi pengalamannya pernah didekati se0rang tetamu wanita selepas membuat persembahan dalam satu majlis.

“Se0rang wanita tegur saya sebaik turun dari pentas selepas menyanyikan lagu Anuar Zain. Saya t4k kenal siapa dia, tapi dia perkenalkan dirinya sebagai peminat Anuar Zain.

“Dia beri w4ng tuna1 RM100 sebab terlalu excited dapat dengar saya nyanyi macam Anuar Zain.

“Mulanya saya terkejvt, tapi saya terharu. Saya anggap pemberiannya sebagai rezeki saya menyanyi dengan n1at untuk menghiburkan 0rang ramai,” katanya.

Sumber : mSTar

Leave a Comment