Sharifah R0se jawab tudvhan cipIak jenama, ‘Sekuntum’ panggiIan sejak kecil… Tidak tahu kewujudan jenama sama

SUSULAN k0ntr0versi ditudvh menc1plak jenama pr0duk sedia ada di pasaran ketika melancarkan pr0duk jenamanya diberi nama Sekuntum, akhirnya pelak0n Sharifah Rose tampil membuat penjelasan berhubung 1su berkenaan.

Menurut Sharifah Rose atau lebih mesra disapa Rose, 23, dia tidak mengetahui mengenai kewujudan jenama yang diperkatakan itu hinggalah dimaklumkan selepas melancarkan video pr0m0si di laman sos1al.

“Pada awal pemilihan nama untuk syar1kat kaj1an sudah pasti dijalankan cuma saya hanya tahu kewujudan jenama yang diperkatakan itu bersama dengan jenama R0se selepas melancarkan teaser di Instagram.

“Perkataan ‘sekuntum’ ini sangat dekat di hati R0se kerana ia adalah panggilan keluarga untuk Rose sejak kecil lagi. Kami memutvskan untuk mendaftar nama Sekuntum kerana ia tidak terhad kepada bunga r0s saja.

“Pada awalnya team R0se ada memberi cadangan untuk menamakan brand ini sebagai Sekuntum Rose tetapi saya men0lak kerana tidak mahu ianya hanya tentang diri saya. It’s about all flowers, shapes, colors and sizes,” katanya.

rose 1

Penjelasan Sharifah R0se berhubung ciplak jenama tudung.

Pelak0n drama 3 Nota Cinta ini menjelaskan mengenai pemilihan nama untuk jenama tudungnya itu menerusi Instagram pada Ahad.

Pada Sabtu, seorang pengguna Twitter mend4kwa pelakon ini men1ru jenama dengan ejaan berbeza namun wujud persamaan pada penggunaan log0 tiga kelopak bunga.

“Selamba artis keluarkan brand nama sama ejan saja lain, bus1ness nature sama, signature bunga tiga kelopak sama dan rekaan log0 huruf kecil sama.

Saya tidak berniat langsung untuk meluk4kan hati mana-mana pihak!

SHARIFAH R0SE

PELAK0N

“Bila nama brand hampir sama, cust0mer pun c0nfuse. Akhirnya picisan ni tert1ndas, nak dapat foll0wer 10K pun makan tahun,” tulisnya yang dipercayai pemilik pern1agaan tudung jenama Sekuntom.

Dalam pada itu, Sharifah R0se berkata segala persiapan membuka pern1agaan itu telah melalui proses kajian oleh pasukannya terlebih dahulu.

“Banyak aspek pern1agaan yang perlu dipertimbangkan memandangan segala persediaan sudah dilaksanakan. Buat masa ini, sekali lagi, dengan rasa rendah diri saya ingin mem0hon maaf sekiranya Rose dianggap mencetuskan kekel1ruan dan tentunya sebelum memulakan b1snes kajian telah dibuat oleh team saya.

“Checklist untuk mendaftar syar1kat juga telah dibuat dan jujurnya kami telah pun mendaftar webs1te syar1kat www.sekuntum.com pada bulan September lalu.

“Mana mungkin kami akan teruskan pr0ses ini jikalau benar tudvhan yang ditujukan kepada kami. Saya tidak berniat langsung untuk meluk4kan hati mana-mana p1hak,” ujarnya.

rose 2

Pengguna Tw1tter mend4kwa Rose menciplak jenama lain.

Sementara itu, Sharifah Rose berkata ins1den ini memberi banyak pengajaran kepadanya dalam membina pern1agaan.

“Sejujurnya Rose telah pun mengambil iktibar daripada 1su ini untuk dijadikan pengajaran buat diri dan pern1agaan Rose dan saya terima segala feedback, baik atau burvk kerana dengan cara itu sahaja saya dapat belajar dan berkembang.

“Rose ingin mengucapkan jut4an terima kasih kepada keprihatinan dan sokongan yang diberikan ke atas 1su yang sedang h4ngat diperbualkan.

“Sebagai pendatang baharu dalam dunia pern1agaan, banyak lagi yang Rose perlu belajar dan Rose terima semua pandangan dan kr1tikan dengan hat1 yang terbuka. InsyaAllah, Rose akan sentiasa memperbaiki kekurangan diri untuk terus berjaya.

“Akhir sekali, R0se berharap agar kedua-dua p1hak dapat berkembang mekar bersama. Kami sudah menghubungi Macamilk dan menyelesaikan secara per1badi,” katanya.

TONTON VIDEO PILIHAN!

Sumber : mSTar

Leave a Comment