“Satu sen pun t4k pakai duit Chef Wan masa kawin” – Shikin Maemb0ng

SUSULAN pended4han Datuk Chef Wan menerima surat sam4n daripada bek4s menantunya Shikin Maembong, wanita berkenaan akhirnya tampil menjawab salah satu tudvhan daripada cef selebriti itu.

Teg4s Shikin yang juga kakak kepada pelakon Emma Maembong itu, d4kwaan kononnya perkahwinannya dengan bek4s suami, Cef Riz menggunakan du1t Chef Wan adalah f1tnah semata-mata.

Teg4s Shikin lagi, dia dan Chef Riz atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Redzuwan ketika itu menjalankan b1snes bersama dan menggunakan 100 peratus hasil pendapatan untuk majlis perkahwinan tersebut.

“Sebenarnya du1t perkahwinan kami seratus peratus adalah du1t sendiri. Ketika itu saya dan bek4s suami buat pern1agaan Elken. Kita kumpul du1t sendiri dan kahwin guna du1t sendiri.

chef wan 4

F0to kenangan ketika majlis perkahwinan Chef Riz dan Shikin Maembong pada 2014.

“Seratus peratus du1t sendiri tiada satu sen pun guna duit bapa mentua.

“Apa yang dia p0st adalah f1tnah dan saya rasa semua kena tahu hal yang sebenar,” ujarnya menerusi Instagram Story pada Ahad.

Terdahulu, Chef Wan mended4hkan menerima n0tis tuntvtan mahk4mah daripada bek4s menantunya gara-gara menegur hal berkaitan cucunya.

Seratus peratus du1t sendiri tiada satu sen pun guna duit bapa mentua

SHIKIN MAEMBONG

BEK4S MENANTU CHEF WAN

Chef Wan menerusi satu p0sting tersebut terk1lan apabila usahanya sebelum ini memb4ntu wanita itu dalam kesus4han se0lah-0lah tidak dihargai.

“Tak rasa m4lu ke semasa sus4h, saya juga yang uruskan b1l h0spital dan macam-macam lagi. Sebagai bapa mentua sal4h ke saya beri nasihat.

“Saya beri nasihat yang baik-baik tanpa perlu melibatkan mahk4mah untuk dapat hak penj4gaan anak. Ramai orang bercerrai, namun masih sama-sama jaga anak.

“Kau lupa ke jasa aku sus4h payah kahwin kan kau berdua guna du1t saya 100 peratus?” tulis Chef Wan.

Screen Shot 2022-02-20 at 10.27.37 PM

Chef Wan ded4h dis4man Shikin Maembong.

Dalam pada itu, Shikin berkata, dia menjelaskan perkara itu berikutan menerima pelbagai kec4man daripada netizen yang kurang senang dengan perkara berkenaan.

“Ramai yang bertanya khabar dan juga mengec4m saya. Saya ni bukan sejenis yang suka menga1bkan orang atau bercerita tentang per1badi saya di Instagram tapi keadaan mem4ksa saya,” ujarnya.

Untuk rek0d Chef Riz, 40, mendirikan rumah tangga dengan Shikin atau Siti Nur’ Ashikin Ismail pada 5 Disember 2014 dan bercerrai pada Jun 2016.

Hasil perk0ngsian hidup itu, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Arianna Natasya yang kini berusia tujuh tahun.

Nadzri sebelum itu pernah berkahwin dengan pelakon, Ana Dahlia namun bercerrai pada 10 Disember 2012, selepas 11 bulan mendirikan rumah tangga.

Pada Januari lalu, Chef Riz berkahwin kali ketiga dengan wanita pilihan hatinya bernama Nurul.

Sumber : mSTar

Leave a Comment