Berbal0i berangan! Ketika meng4nggur dan jadi ‘beb4n keluarga’, [VIDEO] Imran Bard dijemput catwalk peragakan fesyen Hatta D0lmat

Y0UTUBER dan personaliti TikT0k terkenal, Imran Bard menganggap tahun 2022 sebagai fasa baharu yang penuh kejvtan buat dirinya.

Terbaharu, pemilik nama Muhammad Al Imran Badaruddin itu turut dijemput untuk berjalan di pentas peragaan fesyen oleh pereka terken4l, Hatta Dolmat.

Menurut anak jati Melaka yang berusia 21 tahun itu, pengalaman berjalan di pentas fesyen pada minggu lalu disifatkan sebagai rezeki yang t1dak dis4ngka-s4ngka dalam hidupnya.

“Semuanya berlaku dengan cepat, saya sangat teruja. Dalam setiap perjalanan hidup saya, ada kejvtan yang datang tiba-tiba. Dalam kegembiraan, ada juga sed1h yang saya tak tunjuk.

“Sejak dulu memang saya selalu angan-angan nak berjalan di pentas fesyen. Tak s4ngka secepat ini ia jadi kenyataan. Tiba-tiba abang Hatta jemput untuk catwalk,” ujarnya kepada mStar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercerita lanjut, Imran meng4kui pengalaman itu tidak semudah yang dis4ngka, malah dia juga risau berlaku sesuatu yang t1dak diingini ketika berjalan di pentas peragaan.

“Memang berdeb4r g1la. Tapi mereka semua cuba b4ntu tenangkan saya. Alhamdulillah, ketika berjalan di pentas tu, saya pandang terus saja, saya tak pandang orang di bahagian tepi.

imran4

Imran mula dikenali ramai selepas videonya tul4r di TikT0k.

“Saya fikir, ini merupakan pengalaman pertama, saya kena buat betul-betul. Tapi masa turun tangga tu, saya risau akan j4tuh, sebab tu saya turun dengan perlahan. Saya kata, kalau j4tuh habislah v1ral,” ujar anak ketiga daripada empat beradik itu.

Dalam pada itu, Imran yang juga pelajar bidang Kulinari berkata dia engg4n mempers1akan segala ilmu yang dipelajari selama ini.

Saya ikut ketetapan rezeki yang sudah tertulis di Luh Mahfuz. Kalau masuk b1dang fesyen pun, saya tak akan lupakan c0ntent memasak.

IMRAN BARD

Tidak men0lak seandainya ada rezeki dalam bidang fesyen, Imran juga mahu f0kus terhadap c0ntent masakan di Y0uTube yang banyak menaikkan namanya sebelum ini.

“Saya rancang untuk f0kus terhadap dua-dua bidang. Saya ikut ketetapan rezeki yang sudah tertulis di Luh Mahfuz. Kalau masuk bidang fesyen pun, saya tak akan lupakan c0ntent memasak.

“Dengan c0ntent memasak di Y0uTube saya dapat sampai ke tahap ini. Saya tetap akan cur1 masa untuk buat kedua-duanya.

imran2

Imran bersama pereka fesyen terken4l, Hatta Dolmat.

“Saya juga baru menamatkan lat1han industri untuk pengajian Kulinari pada 20 Januari lalu. Sekarang saya meng4nggur dan hanya menjadi beb4n keluarga,” ujarnya dalam nada berselor0h.

Dalam temu bual sama, Imran turut menzahirkan ucapan terima kasih buat semua peminat yang banyak memberikan sokongan buatnya selama ini.

“Tak k1sahlah berapa umur anda, saya nak cakap terima kasih kerana menerima saya seadanya walaupun saya agak lembut. Kerana anda, angan-angan saya tercapai.

imran3

Imran berjanji untuk terus aktif menghasilkan vide0 masakan di Y0uTube.

“Siapalah saya tanpa anda semua. Semoga rezeki berbalik kepada anda dan semuanya sihat walafiat,” ujar Imran lagi.

Untuk rek0d, kisah Imran serta video-video masakan dengan elemen k0medi pernah mendapat liputan mStar pada 3 Oktober tahun lalu.

Sehingga kini, Imran memiliki 1.4 jut4 pengikut di TikT0k, 344,000 pengikut di Instagram dan 407,000 subscr1bers di platf0rm Y0uTube.

Sumber : mStar

Leave a Comment