Rasakan! ‘Hantu’ c0m0t seIepas sebungkus paprik ayam hinggap di muka ketika cuba usik m4ngsa – “Dia merajuk dan terus tidur”

ZAMAN ketika sama-sama menuntut di k0lej semestinya mencipta banyak mem0ri bersama rakan-rakan, lebih-lebih lagi sebelum masing-masing membawa haluan sendiri selepas tamat pengajian.

Paling menyeron0kkan sudah tentunya dipertemukan dengan rakan yang sekepala dan ‘gil4-gil4’!

Begitu juga k1sahnya dengan sekumpulan pelajar perempuan ini yang masing-masing b0leh dikatakan ‘kaki sakat’ dan gemar mengus1k antara satu sama lain.

Vide0 ketika mereka menyakat atau melakukan ‘pr4nk’ terhadap se0rang rakan dengan memakai telekung putih serta mengenakan s0lekan seperti h4ntu, mengundang tawa warganet yang turut sama terhibur.

Mana tidaknya, pr4nk yang kon0nnya mahu men4kutkan rakan tersebut tidak menjadi gara-gara ‘h4ntu’ dibal1ng dengan sebungkus paprik ayam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Berk0ngsi cerita dengan mStar, Nur Fatin Nabila Mohamad Khozan berkata, vide0 pr4nk tersebut sebenarnya merupakan vide0 lama ketika dia dan empat rakan lain menghuni rumah sewa pada 2019.

“Kami berlima penuntut Politeknik Sultan Azlan Shah, Perak dan menyewa berdekatan dengan k0lej. Video tu saja nak thr0wback kenangan pada 2019, sekarang ni ada yang dah habis belajar dan saya sendiri masih menuntut di semester lima.

“Alkisahnya, saya dan seorang lagi main s0lek-solek. Yang m4ngsa pr4nk, Nur Dalila Abdullah Hasin ketika itu keluar bel1 makanan dengan seorang lagi rakan serumah yang lain.

HANTU

Fatin dan seorang lagi rakan serumahnya meny0lek wajah seperti h4ntu dan mengusik rakan-rakan mereka.

“Asalnya tak rancang pun nak pr4nk. Tapi sebab main mekap-mekap, sp0ntan timbul idea. M4ngsa pertama kami adalah h0usemate yang tak ikut keluar bel1 makanan. Tapi tak menjadi sebab dia tak t4kut.

“Bila Nur Dalila balik, dia terus ke dapur ambil pinggan dan nak makan di ruang tamu. Masa itulah saya muncul dari dinding. Agaknya sebab terkejvt tervk, dia sp0ntan terbal1ng paprik ayam di tangannya. Habis sebungkus!” ceritanya yang senang disapa sebagai Fatin.

Penuntut jurusan Kejuruteraan Awam ini berkata, akibat bal1ngan Nur Dalila, muka, telekung dan dinding rumah sewa mereka terpercik kuah paprik ayam tersebut.

HANTU 2

Akibat bal1ngan Dalila, wajah serta telekung Fatin c0m0t terkena kuah paprik.

“Saya cepat-cepat ‘selam4tkan’ s1sa lauk paprik yang masih ada dalam plastik sebab tak nak membaz1r. Lagi pula Nur Dalila mesti l4par.

“Tapi dia merajuk… ambil tot0 dan terus tidur. Kami serba sal4h sangat dan nak pujuk. Dalam keadaan tu, kami nak tunggu dia sejuk dulu, baru nak pujuk.

“Es0knya, kami pujuk dia dan dia okay je. Dia kata sebenarnya nak tergelak tapi saja nak m0g0k sebab lap4r. Bila tunjuk video yang dirakam, dia pun tergelak-gelak,” ujarnya yang berasal dari Kulim, Kedah.

Sebenarnya masing-masing kaki sakat. Saya pun sebenarnya selalu juga jadi m4ngsa usikan mereka sampai pernah berenang dalam k0lam ikan.

FATIN NUR NABILA MOHAMAD KHOZAN

Bercerita serba sedikit mengenai persahabatan mereka, Fatin berkata mereka berlima sudah kenal rapat sejak semester satu.

“Sebenarnya masing-masing kaki sakat. Saya pun sebenarnya selalu juga jadi m4ngsa usikan mereka sampai pernah berenang dalam kolam ikan.

“Tapi kami jenis tak ambil hat1 dan tak ser1k mengusik satu sama lain,” ujarnya.

KOLEJ

Fatin bersama rakan sekuliah di Politeknik Sultan Azlan Shah.

Wanita berusia 22 tahun ini menambah, dia dan rakan-rakannya sama sekali tidak menyangka video pr4nk ‘paprik’ itu mendapat perhatian sehingga meraih melebihi 445,000 jumlah t0ntonan.

“Kebanyakan k0men netizen semua lucu-lucu. Kami happy vide0 tu menghiburkan orang lain juga.

“Apa yang saya boleh k0ngsikan, ciptalah seberapa banyak kenangan dengan rakan-rakan. Masa inilah kita nak kumpul kenangan dan m0men dengan mereka. Nanti boleh thr0wback balik. Masa tu mesti rindu zaman belajar.

“Kepada semua kawan-kawan yang dalam grup Thekeyb0ardworrioss, kamulah sahabat dunia akh1rat saya,” akhirinya.

Sumber : mSTar

Leave a Comment