Hampir-hampir kant0i meny0r0k dalam k0stum Aiskrim R0ti, Iman Tr0ye terpaksa tipv sunat rahsia identiti

IDENTITI selebr1ti yang memakai k0stum Aiskrim Roti akhirnya terungkai apabila Iman Troye merupakan selebriti yang bersembunyi di sebalik imej berkenaan.

Meng4kui berat menyimpan rahs1a itu sehingga minggu kelima pr0gram The Masked Singer Malaysia mus1m kedua (TMSM), Iman, 19, mended4hkan dia terpaksa men1pu bagi memastikan rahs1a mengenai perkara itu tidak terb0ngkar.

“Tahu tak masa minggu pertama pr0gram itu tiba-tiba orang call, WhatsApp tanya Aiskrim Roti tu Iman ke? Ya Allah saya tak tahu nak jawab apa.

“Dalam hat1 t1pu sunat ni, kalau aku jawab ni aku kena juga, saya terpaksa t1pu. Ya saya tahu semua orang tahu saya daripada epis0d satu, tapi saya tak boleh buat apa… sampai famili pun semua hantar dalam gr0up (WhatsApp) tanya nak reply apa bila kawan-kawan tanya.

“Semua orang tak tahu kecuali yang kerja dengan saya tahulah sebab mereka kena hantar saya dan bekerja sekali… mereka pun terpaksa men1pu sebab nak rahs1akan benda ni,” katanya.

iman 2

Iman terp4ksa tutup mulut mengenai penglibatannya dalam TMSM.

Iman berk0ngsi mengenai perkara itu menerusi siaran langsung di Instagram sejurus berakhirnya pr0gram berkenaan pada malam Jumaat.

Dalam k0nsert minggu kelima itu, Aiskrim Roti menyampaikan lagu Assalammualaikum nyanyian asal Faizal Tahir.

K0stum tu berat sangat, masa kat atas pentas tu berapa kali nak tersadung, ada beberapa scene saya nak terj4tuh

IMAN TROYE

PENYANYI

Dia bagaimanapun ters1ngkir dan tidak layak meneruskan saingan pada minggu hadapan.

Berk0ngsi pengalaman memakai k0stum berkenaan, penyanyi lagu Nang ini berkata ia sangat mencabar hingga hampir terj4tuh di atas pentas.

iman 3

Iman sedang pr0mosi lagu baharu berjudul Harum Sund4l Malam.

“K0stum tu berat sangat, masa kat atas pentas tu berapa kali nak ters4dung, ada beberapa scene saya nak terj4tuh.

“Semua clue yang mereka beri adalah berdasarkan karakter dan cerita kami sendiri, memang tak ada rekaan, malah saya pun tak tahu siapa selebriti lain dalam mask0t yang ada.

“Apa-apa pun ser0nok sangat dapat menyertai pr0gram ini, terima kasih Astr0 bagi peluang saya tunjuk bakat kecil ini, saya cuma nak hiburkan pen0nton,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Iman baru sahaja melancarkan s1ngle keempatnya berjudul Harum Sund4l Malam.

Lagu genre ballad ini boleh didengar di semua platf0rm digital dan lirik vide0 boleh dit0nton menerusi saluran YouTube XO House.

Sumber : mSTar

Leave a Comment