D0kt0r Terkejvt Jumpa Gelas DaIam Perut, LeIaki Mengaku TerteIan Ketika Sedang Menikmati Teh

Bak kata 0rang, sayangi makanan anda! Pastikan makanan dan minuman yang dinikm4ti dihabiskan tanpa ada s1sa supaya tidak berlaku pembaz1ran. Namun, berbeza pula dengan seorang lelaki di Ind1a, dengan gelas sekali ditel4nnya!

Macam mana b0leh muat?

Sekumpulan d0ktor b1ngung selepas menemukan sebuah gelas di dalam perut se0rang lelaki. Selepas ditanya, lelaki tersebut mengaku t1dak sengaja tertel4n sebuah gelas semasa menikm4ti minuman teh. Akibatnya, lelaki itu terpaksa menerima raw4tan di h0spital swasta di Madipur, Bihar, India.

Menurut lap0ran Metro UK, lelaki itu asalnya dimasukkan ke h0spital akibat sembel1t dan rasa sak1t yang tervk di bahagian perut. Semasa menjalani uj1an ultrabunyi dan s1nar-X, d0ktor mendapati berlaku ‘g4ngguan ser1us’ dalam usvs dan mendapati ianya sebuah gelas kaca.

Gelas tersebut berjaya dibawa keluar melalui pembed4han, namun sebelum itu, pakar bed4h cuba untuk mengeluarkan 0bjek tersebut dari bahagian rektvmnya menerusi pr0sedur end0sk0pik, tetapi g4gal.

Lelaki berusia 55 tahun itu dengan m4lunya mengaku dia tertel4n gelas tersebut ketika sedang menikm4ti teh, namun pakar tidak pasti bagaimana gelas sebesar itu mampu melalui saluran makanan yang terlalu sempit untuk 0bjek tersebut. Dr. Mahmudul Hasan yang mengetuai pembed4han tersebut masih tertanya-tanya bagaimana gelas tersebut boleh memasuki badan m4ngsa.

Pesak1t itu dilap0rkan berada dalam keadaan stabil selepas pembed4han berjaya mengeluarkan gelas tersebut dari pervtnya.

Sumber: Metro UK

Sumber : Oh Bulan

Leave a Comment