[VIDEO] Bidadari cantik juaI pau viraI di TikT0k rupa-rupanya Bienda, tapi ramai pula sangka hidup sus4h

GARA-GARA video di TikT0k memperlihatkan kegigihannya bern1aga pau di tepi jalan, penyanyi Bienda mended4hkan dihubungi ramai pihak yang menyangka dia kini berdepan kesuk4ran hidup.

Bagaimanapun pemilik nama Nor Razlinda Razli, 37, berkata, status sebagai seorang selebriti bukanlah halangan untuk dia mencuba sesuatu yang baharu.

“Betul, memang ramai yang menghubungi bertanyakan adakah sekarang saya hidup sus4h kerana bern1aga pau di tepi jalan?

“Hidup saya masih seperti biasa lagi. Hanya mahu mencuba satu pengalaman baharu dalam bern1aga.

“Sebenarnya ini adalah pern1agaan milik suami dan saya seronok men0long.

“Bukan hanya untuk diri sendiri malah saya juga dapat membantu pen1aga kecil lain apabila mempromosikan pern1agaan mereka,” katanya kepada mStar.

Bienda dan suami mengusahakan sebuah gerai Papa Pau Bienda yang tarletak bersebelahan Petronas di Jalan Kuching, Kuala Lumpur.

Sebelum ini, sebuah vide0 TikT0k memperlihatkan penyanyi itu sedang bern1aga pau dik0ngsi oleh seorang individu.

Hidup saya masih seperti biasa lagi. Hanya mahu mencuba satu pengalaman baharu dalam bern1aga

BIENDA

PENYANYI

Rata-rata netizen memuj1 wanita penju4l pau itu apabila sanggup berpan4s demi mencari rezeki.

“Cantik tapi sanggup berpanas demi rezeki.

“MasyaAllah cantiknya, sem0ga Allah pelihara akhlak dan imannya sentiasa.

“Kirim salam pada wanita itu. Bidadari mana ni? Kalau dekat, hari-hari saya bel1 pau kat dia,” ujar netizen.

bienda 4

Antara k0men pengguna Tik T0k

Dalam pada itu, Bienda yang juga anak kepada penyanyi Shieda, berkata, usaha yang dilakukan itu sedikit sebanyak memberi galakan kepada orang ramai yang kehilangan pekerjaan untuk memulakan pern1agaan.

Selain itu dia yang turut mempunyai pern1agaan tudung jenama sendiri mengakui sukar memasarkan pr0duk dalam acara-acara ju4lan besar seperti sebelum ini.

“Disebabkan p4ndem1k, tak banyak acara ju4lan yang berlangsung. Jadi pern1agaan tudung saya hanya dilakukan secara atas talian sahaja.

“Saya juga mengharap dengan pern1agaan pau ini dapat memberi galakan mereka yang keh1langan kerja untuk cuba bern1aga kerana memang boleh buat duit,” jelasnya.

Dalam masa sama, dia juga t1dak sangka pern1agaan yang diusahakan sejak hujung Disember 2021 semakin mendapat sambutan. Malah ada peminat yang jauh sanggup datang untuk merasa sendiri pau ju4lan Bienda.

@jimtoncet Support kak Cik ni & link below https://m.facebook.com/papapauJK/ owner nama Bienda Lavienda. #pau #fyp #jalankuching ♬ original sound – Nazim (Jim) Hilmi

“Tak s4ngka pula ju4lan pau ini sudah menjadi bualan ramai. Sebagai se0rang selebriti ini adalah kelebihan yang b0leh saya gunakan untuk tujuan prom0si.

“Selain itu saya galakkan juga peminat yang berada di luar Kuala Lumpur untuk mencari rangkaian jenama pau ini di kawasan berhampiran mereka.

“Melihat sus4h-pay4h pen1aga kecil lain memprom0sikan pr0duk mereka seperti ini memberi satu pengalaman baru buat saya,” ujarnya.

Untuk rek0d, Bienda mendirikan rumah tangga dengan Kamarul Zariman Abd Rahman pada Oktober 2009 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Lavienda Namiraz serta Laxiendra Namiraz.

Sumber : mSTar

Leave a Comment