Ain Edruce p4nik anak tiba-tiba dem4m panas, badan naik bintik-bintik… Rupa-rupanya p0sitif C0vid-19

ANAK perempuan kepada pelak0n Ain Edruce iaitu Soraya disahkan p0sitif c0vld-19 selepas melakukan uj1an calitan pada Rabu.

Ain atau Nurulain Edruce berkata, dia bergegas ke unit kecem4san di sebuah pusat perub4tan selepas anaknya mengalami dem4m panas dan naik bintik-bintik merah di badan.

“Mula-mula naik bintik-bintik merah dekat badan Soraya. Saya ada buat uj1an c0vld-19 pada Soraya dan ketika itu keputusan negat1f.

Ain 1

Anak Ain masih dir4wat di h0spital.

“Tapi disebabkan badan dia pan4s dan suhu badan sangat tinggi, saya terus bawa ke unit kecem4san. Sebelum nak kena tahan w4d, kena buat sw4b test.

“Bila buat uj1an calitan, rupa-rupanya dia disahkan p0sitif c0vld-19. Sebab itu badan dia naik bintik-bintik merah,” kata Ain kepada mStar.

Bukan saja Soraya, tetapi suami dan pemb4ntu rumah juga dij4ngkiti c0vld-19.

AIN EDRUCE

PELAKON

Malah, pelak0n yang terken4l menerusi drama Kekasih P4ksa Rela ini turut memberitahu suami dan pembantu rumahnya juga disahkan p0sitif c0vld-19.

Menurut aktres berusia 31 tahun ini, dia terpaksa menjaga dan menguruskan anaknya di h0spital memandangkan hanya dirinya tidak dij4ngkiti.

“Bukan saja Soraya, tetapi suami dan pemb4ntu rumah juga dij4ngkiti c0vld-19. Suami saya kuar4ntin kendiri di rumah.

“Buat masa sekarang, saya seorang saja tidak dij4ngkiti, jadi saya yang menjaga dan menguruskan Soraya di h0spital.

Ain 2

Suami Ain turut disahkan p0sitif c0vld-19.

“Dokt0r masih nak pantau keadaan Soraya. Alhamdulillah, suhu badan dah menurun. Insya-Allah mungkin lusa dibenarkan pulang,” ujarnya.

Pada penghujung Disember tahun lalu, anak Ain yang berusia hampir setahun itu dij4ngkiti v1rus Para1nfluenza sehingga terpaksa ditah4n w4d.

Untuk rek0d, Ain mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Amirul Hafiz pada 13 Disember 2019 dan dikurniakan zur1at, Soraya pada 19 Mei tahun lalu.

Sumber : mStar

Leave a Comment