Teka-teki bangl0 sewa RM100 terjawab! Penyewa dihemp4p, makhIuk budak perempuan tunjuk diri seIepas anak patung dibu4ng

SIAPA tidak ser4m diganggu m4khluk menyerupai seorang kanak-kanak apatah lagi ‘benda’ itu berani memunculkan diri dan melakukan pelbagai perkara men4kutkan.

Itulah yang terjadi kepada seorang pemuda, Mohd Adha ketika menyewa di sebuah bangl0 bersama rakannya di sebuah kejiranan mewah di Kuala Lumpur.

Apa membuatkan Mohd Adha tertarik untuk menyewa di rumah itu, ia bukan sahaja dekat dengan pejabatnya tetapi kadar sewanya juga cukup murah iaitu RM100 sebulan.

“Saya masih ingat ketika itu saya baru mendapat kerja di Kuala Lumpur dan mengambil keputusan mencari rumah sewa kerana jauh hendak berulang alik ke pejabat dari rumah keluarga di Selangor.

“Selepas puas mencari, sudah menjadi rezeki saya terjumpa rumah yang memang sedang cari penyewa b1lik. Kadar sewa pula mur4h dan tanpa berfikir panjang saya terus terima.

“Tetapi ada juga timbul rasa pel1k kerana rumah bangl0 di kawasan mewah sewanya amat mur4h tetapi saya tidak terlalu fikirkannya,” katanya.

553

M4khluk itu berani memunculkan diri dihadapannya.

Mohd Adha memberitahu, pada awalnya dia berasa selesa duduk di banglo itu apatah lagi mendapat teman serumah daripada pelbagai negeri dan latar belakang yang cukup baik.

Malah disebabkan bangl0 itu terlalu besar dan mempunyai lapan bilik, keadaan sangat selesa dan masing-masing tidak perlu bersesak-sesak dan cukup ruang untuk pr1vasi.

Tahun pertama menetap di kediaman itu kata Mohd Adha tiada sebarang kejadian pel1k yang berlaku namun keadaan berubah selepas ins1den terjumpa sebuah anak patung ketika mengemas rumah.

“Teman sebilik saya sedang mengemas dan mengumpul barang-barang lama untuk dibu4ng dan dia terjumpa sebuah anak patung lama.

“Dia tanya sama ada patung itu milik saya dan apabila saya kata bukan, dia terus membu4ngnya ke dalam plastik samp4h tanpa berfikir ada sesuatu yang pel1k tentang patung itu,” ujarnya.

Keesokan harinya kata Mohd Adha, dia mula menerima g4ngguan pel1k yang tidak pernah berlaku sebelum ini sehingga membuatkan dia sering berada dalam keadaan ket4kutan.

Pada awalnya rakan sebilik t1dak percaya dengan apa berlaku, tetapi apabila dia sendiri lihat dengan mat4nya, barulah dia percaya dan t4kut hendak tidur dalam keadaan gelap.

MOHD ADHA

Segar dalam ingatannya, kejadian pertama itu berlaku ketika waktu senja apabila ada sesuatu yang berma1n suis lampu bilik airnya.

“Biasanya saya akan buka lampu bilik air dan biarkan pintunya terbuka sedikit supaya ada cahaya kalau lampu bilik dipad4mkan.

“Saya ingin lelapkan mata sebentar sebab kepen4tan sementara menunggu waktu Maghrib tetapi tidak jadi tidur kerana ada benda main lampu bilik air.

“Sekejap tutup, sekejap ia terbuka… dan ia berulang-ulang. Saya sangka lampunya r0sak tetapi tidak!” ceritanya.

Mohd Adha berkata, tanpa mengesyaki apa-apa, dia bingkas bangun untuk melihat keadaan lampu tersebut namun terkejvt apabila pintu bilik air dibuka.

Menggelet4r seluruh badannya apabila melihat m4khluk menyerupai seorang budak sedang bertenggek di atas sinki bilik air tersebut.

1459260

Setiap kali dihemp4p, Mohd Adha tidak dapat bersuara atau menjer1t meminta tolong. -Gambar hiasan

Imbaunya, m4khluk itu kelihatan seperti kanak-kanak perempuan berusia dalam lingkungan empat tahun, badannya puc4t lesi dan berambut pendek hitam.

“Kelibat itu mengingatkan saya pada watak dalam filem Ju-on… apabila nampak saya, ia mer4ngkak laju ke arah saya dan menind1h badan saya.

“Apabila ditind1h, saya seperti tidak dapat bergerak, hendak minta tolong pun suara seperti terkunci. Tetapi azan Maghrib telah menyelam4tkan saya dan ia terus hilang,” katanya.

Peristiwa itu tidak berakhir di situ kerana sejak itu ia sering memunculkan diri dan mengg4ngunya dan teman sebilik tanpa mengira masa terutamanya pada waktu senja dan tengah malam.

Sejak itu juga, dia dan teman sebiliknya tidak berani tidur dalam gelap kerana m4khluk itu akan muncul menganggu mereka berdua.

“Pada awalnya rakan sebilik tidak percaya dengan apa berlaku, tetapi apabila dia sendiri lihat dengan matanya, barulah dia percaya dan t4kut hendak tidur dalam keadaan gelap,” katanya.

Namun kata Mohd Adha, meskipun tidur dengan lampu terbuka namun beberapa kali dia berasa dihemp4p sesuatu selain ada tangan menjal4r di wajahnya.

Seperti kejadian pertama, setiap kali dihemp4p m4khluk itu, dia tidak mampu mengeluarkan suara apatah lagi meminta tolong meskipun rakan sebiliknya ada di sebelah.

“Setiap kali dihemp4p, saya pasti akan tersedar tetapi macam m1mpi pun ada. Bukan saya sahaja yang kena tetapi teman sebilik pun serupa,” jelasnya.

Mohd Adha memberitahu dia merasakan kejadian pel1k menimpa mereka berdua ada kaitan dengan patung yang mereka temui. M4khluk itu mungkin menggangu mereka kerana barang permainannya sudah t1ada.

Sumber : mSTar

Leave a Comment