“Musa Kini Mahram Saya” – Mizz Nina & N0h Salleh Ambil Anak Angk4t

Pasangan selebr1ti p0pular, Mizz Nina dan Noh Salleh mengumumkan khabar gembira apabila mereka kini bergel4r ibu dan bapa.

Sudah Tiga Bulan Bersama

Khabar gembira itu dik0ngsi oleh Nina atau nama sebenarnya Shazrina binti Azman menerusi sebuah hantaran di Instagram pada Khamis. Menurut Nina, dia dan N0h telah membuat keputusan untuk mengambil seorang bay1 yang diberi nama Musa sebagai anak angk4t dan sudah tiga bulan menjadi sebahagian daripada kehidupan mereka.

Ded4h Nina yang juga penyanyi dan aktivis kemanus1aan, dia menyifatkan rezeki untuk dikurniakan anak diberikan oleh Allah SWT menerusi cara-Nya tersendiri.

“Saya b0leh mengatakan bahawa dia adalah mahram saya sekarang. Perjalanan yang panjang untuk sampai ke tempat kita hari ini, melalui 0perasi iui, ivf, selama bertahun-tahun, Allah menganugerahkan kita bay1 yang manis ini melalui cara lain, dan itu semua sudah pasti” katanya

Sudah Buat Persiapan

Malah, dia sudah membuat persiapan lebih daripada setahun untuk bergel4r ibu selepas suaminya memberi saranan untuk mengambil anak angk4t.

“Saya masih ingat saya mengambil masa lebih setahun untuk membuka diri dan bersedia untuk usaha ini.

“Perjalanan kemanus1aan kami juga memb4ntu saya dalam membuat keputusan ini, banyak bay1 dan kanak-kanak di luar sana tanpa seorang atau kedua-dua ibu bapa, atau tempat yang b0leh mereka panggil rumah dengan keluarga yang menyayangi mereka,” tulisnya.

Menyifatkan Musa sebagai hadiah yang terindah, Nina turut berharap agar anaknya itu dapat menjadi insan yang berguna kepada ag4ma selain mend0akan keluarganya mendapat keredhaan Ilahi.

“Semoga menjadi cahaya bagi ummat, Semoga Allah melindungi keluarga kecil kita di dunia dan akh1rat serta mengizinkan kita termasuk orang-orang yang diredhai-Nya Aamiin,” doa Nina

Selain rakan selebr1ti, rata-rata peminat berasa terharu dan gembira dengan perkhabaran tersebut serta membanjiri ruangan k0men dengan pelbagai ucapan.

Sekadar inf0, Nina mendirikan rumah tangga dengan Noh pada 1 Julai 2011. Sebagai usaha untuk dikurniakan cahaya mata, Nina pernah menjalani raw4tan kesubvran perseny4waan in-vitr0 (IVF).

Sumber : Murai

Leave a Comment