[VIDEO] Netizen Seb4k Lihat Wanita Jadi ‘Ibu Sementara’ Jaga B4yi P0sitif C0vld-l9 Di Wad

Setiap yang bergel4r ibu pasti akan ada sebuah naluri keibuan yang biasanya lebih peka dengan keadaan sekeliling, terutama sekali apabila sesuatu perkara itu berkaitan dengan bay1 dan kanak-kanak kecil.

Sebuah vide0 telah v1ral di laman sos1al TikT0k dimana seorang ibu dilihat menukar lampin dan mend0d0ikan seorang bay1 yang sedang di dalam w4d bersamanya.

@azrah_zaza

Ni bukan bby i,tp ddk 1 ward dgn bby i,positif covid and masih xtau mcm mna keadaan ibu bby ni,xpe la bby,ibu tlg jagakan bby ye sementara ni ye

♬ BILA NANTI – NABILA MAHARANI

Rupa-rupanya, bay1 itu bukanlah anaknya tetapi bay1 itu merupakan pesak1t c0vld-19 yang sedang diw4dkan di tempat yang sama dengan wanita itu bersama seorang anaknya.

Lebih mervntun hat1, dalam video yang dimuat naik oleh @azrah_zaza itu menceritakan bagaimana bay1 itu menang1s kerana terp4ksa diw4dkan berseorangan.

Dalam lap0ran Harian Metro, difahamkan wanita itu memb4ntu menukar lampin pakai buang bagi meredakan bay1 yang sedang menang1s itu, sementara menunggu jurur4wat sampai dan dia juga berkata dia terpaksa menukar lampin bay1 itu kerana anaknya turut menang1s apabila terdengar bayi itu menang1s.

Perbuatan keibuannya itu mengundang perasaan seb4k daripada netizen.

Dalam vide0nya yang lain, wanita itu juga berk0ngsi yang dia cuma sempat menjaga bay1 itu selama satu malam sahaja.

@azrah_zaza

pukol 3 pagi,sambil tdo kan ank sendiri,sambil pujuk bby lain ❤️ ibu will miss you baby,walaupon sehari ja ibu tolong jagakan awak

♬ Cinta Sampai Mati – Raffa Affar

Sem0ga Tuhan sentiasa merahm4ti ibu ini…

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment