Mat Penyu Tersingk1r, Zul Huzaimy Luah Rasa – “Sed1h Lah Bila Tak Dapat Nak Teruskan Ke Peringkat Seterusnya…”

Akhirnya, figura di sebalik t0peng Mat Penyu di pr0gram hiburan realiti The Masked Singer mus1m kedua telah terb0ngkar selepas pelak0n, Zul Huzaimy diumumkan sebagai peserta ters1ngkir di saingan k0nsert minggu keenam.

Ketika di akhir siaran rancangan pr0gram tersebut, pelakon filem KL Menjerit ini tetap menzahirkan rasa gembira meski tidak berjaya mara untuk ke saingan peringkat seterusnya.

“Sejujurnya, perasaan saya sed1h lah bila tak dapat nak teruskan ke peringkat seterusnya. Namun begitu, saya tetap berasa seron0k,” luahnya.

Dalam pada itu, Zul atau nama sebenarnya Zul Huzaimy Marzuki t1dak menyangka apabila jur1 tetap Datuk Aznil Haji Nawawi dapat meneka namanya di sebalik t0peng Mat Penyu, pada saingan k0nsert minggu kedua.

“Sebenarnya, saya tak jangka pada minggu kedua apabila Pak Nil dapat meneka nama saya.

“Saya dah dapat agak dari awal lagi sebab saya pernah menyanyi bersama Pak Nil sebelum ini dan kami pun memang rapat,” katanya lagi.

Di samping itu, pelak0n berusia 43 tahun ini turut memberitahu ini merupakan kali pertama dia menyertai pertandingan pr0gram nyanyian.

“Saya tak pernah menyanyi dalam mana-mana pr0gram yang berbentuk pertandingan, menyanyi biasa tu pernah lah.

“Tapi untuk pertandingan ini merupakan kali pertama saya bersama dengan barisan penyanyi pr0fesi0nal,” ded4hnya lagi.

The Masked Singer Malaysia mus1m kedua telah menyaks1kan seramai sembilan juri tetap iaitu Datuk Aznil Haji Nawawi, Ella, Ramona Zamzam, Michael Ang, Amy Mastura, Raja Azura, Zizan Razak, Remy Ishak dan Angah Raja Lawak.

Pr0gram yang dih0skan oleh Datuk AC Mizal ini bersiaran pada setiap hari Jumaat, jam 9 malam di saluran Astro Warna HD (107), mulai 28 Januari 2022.

Berlangsung selama 10 minggu, sesi rakaman The Masked Singer Malaysia mus1m kedua diadakan di Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Fot0: Instagram Zul Huzaimy

Tont0n video pilihan :

Sumber : Media Hiburan

Leave a Comment