Anak Nang1s Tak Henti, Ibu Ayda Jebat Nampak Lemb4ga Merangkak Dalam Bilik H0tel – ‘0rang Tua Kata Mata Budak Kecil B0leh Nampak’

Pejam celik pejam celik, sudah lebih enam bulan pelak0n dan penyanyi Ayda Jebat bergel4r ibu dan menjalankan tanggungjawab untuk anak perempuan tersayang, Ana Nayla.

Menang1s ket4kutan

Berk0ngsi pengalaman yang men4kutkan di Instagram St0ries, Ayda memberitahu Nayla menang1s saat mereka sekeluarga menginap di sebuah h0tel yang terletak di ibu negara.

Menurut Ayda, 30, tang1san anaknya itu berterusan sehinggakan suaminya, Nabil Mahir terp4ksa melaungkan azan namun t1dak berkesan.

Semalam (kelmarin), saya dan Nabil mendaftar masuk di sebuah h0tel di Kuala Lumpur atas tujuan kerja. Saya ambil dua bilik besar yang menghubungkan antara dua bilik.

Satu bilik untuk saya dan satu untuk mama dan baba. Masuk sahaja bilik h0tel Ana Nayla terus menang1s dan jika awak dengar sendiri pun boleh tahu dia dalam ket4kutan.

Macam-macam dilakukan termasuk mel4ungkan Azan tetapi dia masih menang1s tanpa hent1 sampai tersedu-sedu. Saya dan Nabil pun rasa ingin menang1s.

Katanya, situasi cem4s itu membuatkan dia berasa tidak senang hat1 untuk bekerja dengan puteri sulungnya t1dak ingin minum susu.

Nampak kel1bat lemb4ga merangkak

Sejurus tiba di bilik pada lewat malam, pemilik nama Nur Suhada Jebat memberitahu ibunya tern4mpak satu lemb4ga sedang merangkak dan menegaskan tempat itu men4kutkan.

Tanpa berfikir panjang, mereka sekeluarga nekad pulang ke rumah kira-kira pukul 2.40 pagi.

Setelah selesai sesi latihan kira-kira pukul 12.30 tengah mal4m, ibu memaklumkan dia terlihat kel1bat satu lemb4ga merangkak daripada bilik saya ke biliknya.

Ketika itu, anak saya sudah tidur sebab kepen4tan menang1s. Mama tar1k saya dan Nabil pergi ke tepi dan beritahu kami bilik hotel ini tidak ‘el0k’.

Mama terlihat sesuatu me­rangkak laju dari bilik saya menerusi pintu sambungan itu dan terus pergi ke bilir air.

Di kaunter h0tel, seorang kakitangan beritahu tingkat yang menempatkan bilik kami baru sahaja dibuka setelah sekian lama ditutup.

Dalam pada itu, pelantun lagu Pencur1 Hat1 menyatakan ini adalah pengajaran kepada dia dan Nabil untuk lebih berhati-hati walau di mana sahaja terutama ketika bersama anak kecil.

Pengajaran untuk kami dan ibu bapa lain, nak bawa anak kecil ke hotel kena kaji dulu h0tel tu okey ke tak, ini la orang tua kata mata budak kecil b0leh nampak.

Jadi berhati-hati kalau tak nak jadi macam kami. Pen4t sangat.. tapi lagi penat dan sed1h tengok anak menang1s tak henti sampai mat4 bengkak.

Sumber: Instagram @aydajebat

Sumber : Oh Bulan

Leave a Comment