Bukan free gift, tapi ‘samp4h’ bersisik 1.5 meter! Gadis cem4s jumpa kulit uIar dalam k0tak gaming chair dibeli 0nline… pen1aga sila ambil perhatian

SIAPA yang tidak teruja apabila barang yang dibel1 secara dalam talian, dihantar bersama ‘hadiah percuma’ (free gift).

Namun, ibarat mimpi nger1 bagi seorang gad1s kerana hadiah percuma itu merupakan sel0nggok kulit ular, yang ditemuinya di dalam k0tak barang yang dibeli.

Bercakap kepada mStar, gadis berkenaan, Nurul Asikin Othman berkata, dia membel1 kerusi permainan atau gaming chair menerusi platf0rm beli-belah dalam talian, 25 Februari lalu.

Lebih mesra disapa Eykin, katanya, barang yang ditempah itu daripada pen1aga di Cheras, di ibu negara hanya diterimanya lima hari kemudian iaitu pada 1 Mac lalu.

“Saya bel1 gaming chair tu bagi menggantikan kerusi untuk meja mekap di rumah. Saya teng0k kat online macam cantik je, itu yang saya bel1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Pada hari k0tak tu sampai, saya dapat call dan ditanya barang tu nak hantar ke rumah atau tempat kerja. Saya cakap hantar ke tempat kerja sebab t1ada orang di rumah masa tu,” kata gadis berusia 25 tahun itu ketika dihubungi.

kulit ular 4

Gaming chair yang dibel1 Eykin.

Eykin yang bekerja di Kluang, Johor berkata, dia menyedari terdapat kesan k0yak seperti berlub4ng di bahagian bucu k0tak barangan sewaktu hendak menyimpannya di dalam kereta.

“Saya anggap k0yak tu mungkin sebab kotak tertindih dengan barang-barang lain. Bila balik ke rumah di sebelah petang, saya tak ingat ada k0tak di tempat duduk belakang kereta,” ujarnya yang berasal dari Simpang Renggam.

Menurut anak b0ngsu daripada dua beradik itu, dia hanya menyedari k0tak yang di dalam kereta pada sebelah malam dan membukanya satu persatu dari dalam k0tak, di bilik.

“Saya perasan ada samp4h. Mulanya ingat samp4h atau bubble wrap yang terbuka dari balutan kerusi. Tapi sebenarnya tak, rupa-rupanya benda yang saya pegang dan sangka samp4h tu adalah kulit ular.

“Saya camp4k balik kulit ular tu dalam kotak, nak jer1t pun tak boleh. Saya terus berlari ke bilik tidur mak, beritahu ada kul1t ular dalam bilik sampai semua pan1k,” katanya sambil menambah kulit ular yang bersisik itu sepanjang kira-kira 1.5 meter.

kulit ular 3

Eykin berk0ngsi detik cem4s menemui kulit ular.

Eykin berkata, kotak tersebut dibawa keluar ke ruang tamu untuk diper1ksa oleh bapanya menggunakan sebatang kayu.

“Yelah, t4kut kalau tiba-tiba ular tu keluar. Dalam fikiran nak panggil b0mba je, tapi alhamdulillah ayah dah check dan tak ada ular dalam k0tak.

Saya nak tidur pun tak lena sebab t4kut ada ular dalam bilik.

NURUL ASIKIN OTHMAN

“Sampaikan saya pergi check dalam kereta, mujur tak ada ul4r. Ayah kemudian bak4r kotak dan kulit ular tersebut.

“Ular tu b1natang berb1sa kan, t4kut ia keluar kat mana-mana. Ada dalam bilik tidur saya ke. Saya nak tidur pun tak lena sebab t4kut ada ular dalam bilik,” tambahnya.

kulit ular 5

Eykin menulis ‘review’ mengenai penemuan kul1t ular.

Meng4kui masih terkejvt, Eykin yang bekerja sebagai pen1aga buah-buahan bagaimanapun tidak ser1k untuk membuat pembel1an secara dalam talian, sebaliknya akan lebih berhati-hati setiap kali membuka kotak atau bungkusan barang yang dihantar.

“Jangan main peg4ng je tanpa tengok-tengok. Saya tak c0ntact seller tu, cuma saya buat review maklumkan kepada pembel1 barang tu supaya berhati-hati.

“Kepada pen1aga, tol0ng check dulu barang tu sebelum p0s. Kalau k0tak tu k0yak, gantikan dengan yang lain. T4kut ada b1natang tumpang dalam tu, jadi r0sak barang nanti,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment