Hantaran kawin rare, w0w puIa tu! Usahawan k0smetik dapat kucing BSH dari Ukra1ne, si isteri pula terima 1,000 kuntum mawar

SEEKOR kucing baka Br1tish Shorthair (BSH) dijadikan sebagai hantaran dalam majlis perkahwinan seorang usahawan k0smetik dari Kelantan.

Menurut Mohammad Fitri Khairul Nizam Hisham, 23, dia terharu apabila isterinya Nur Kiasatina Hannani Mohd Ezanee, 22, menghadiahkan si bulus c0mel itu dalam majlis resepsi yang berlangsung pada minggu lalu.

Senang disapa Fit, dia akui hadiah berkenaan cukup dekat di hat1nya memandangkan dia merupakan pencinta haiwan sejak kanak-kanak lagi.

“Saya memang minat haiwan sejak kecil lagi. Dulu saya pernah bel4 ular dan kala jengking, tapi semua dah m4ti. Di rumah, saya juga ada dua kucing baka biasa.

“Bila isteri hadiahkan kucing Br1tish Shorthair dari Ukra1ne ketika majlis kahwin, memang saya rasa teruja. Walaupun bilangan kucing dalam rumah dah bertambah saya tak akan pen4t cuci naj1s kucing.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kucing ni saya dah anggap macam terapi. Penat-penat balik kerja, mesti saya main dengan kucing. Kadang-kadang tidur dengan kucing. Haiwan ini juga yang jadi punca rezeki saya.

“Dulu masa zaman sus4h. Saya ada RM20 saja dalam poket. Tapi saya tetap bel1 makanan untuk kucing jal4nan. Es0knya dapat rezeki RM2,000. Jadi, saya sentiasa percaya dengan rezeki kalau buat baik dengan haiwan,” ujar Fit kepada mStar.

fit3

Wang hantaran bernilai RM15,000 turut digubah indah dengan 300 keping w4ng kertas RM50.

Fit pada Ahad tengah hari turut berk0ngsi video hantaran kucing yang dihadiahkan isterinya menerusi laman TikT0k.

Lebih istimewa, Fit turut menghadiahkan 1,000 kuntum bunga mawar sebagai hadiah hari lahir isterinya yang jatuh pada tarikh persandingan mereka, Khamis lalu.

Usia kami masih muda, ada juga yang tanya sekiranya saya dah betul-betul bersedia. Saya anggap ini semua aturan Allah.

FIT

“Hari lahir isteri j4tuh pada hari persandingan kami iaitu 3 Mac, jadi saya bagi 1,000 kuntum bunga sebagai ucapan daripada saya.

“Biasa orang bagi ucapan dengan kek, tapi saya cari kelainan. Saya harap dia akan ingat kenangan ini sampai bila-bila,” ujarnya.

fit4

Fit dan isteri sama-sama berasal dari Kelantan.

Ketika akad nikah, Fit turut menghadiahkan w4ng hantaran bernilai RM15,000 kepada isterinya, yang mana ia digubah indah dengan 300 keping wang kertas RM50.

Bercerita mengenai perkenalan mereka, Fit dan isteri pernah menuntut di sek0lah sama, namun mula rapat selepas menamatkan pengajian.

“Dulu saya sekolah dengan dia, kenal tapi tak pernah bertegur. Bila dah habis sekolah baru saya tegur di Instagram dan kami terus berkawan rapat.

fit5

Kucing c0mel yang bakal menjadi penyeri rumah tangga pasangan ini.

“Usia kami masih muda, ada juga yang tanya sekiranya saya dah betul-betul bersedia. Saya anggap ini semua aturan Allah. Semuanya di4tur dengan baik.

“Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar, saya rasa lebih tenang selepas kahwin. B1snes pun makin berkembang,” ujar Fit yang pernah bergel4r m0del sambilan sebelum ini.

fit6

Fit akui bersedia menggalas tanggungjawab biarpun baru berusia 23 tahun.

Untuk rek0d, Fit pernah mendapat liputan mStar pada 15 Julai tahun lalu gara-gara tular dalam satu video berkaitan 1su negeri Kelantan menerusi TikT0k.

Pada tahun lalu, Fit juga pernah kehilangan ak4un Instagram kerana kelantangannya bersuara mengenai kekej4man 1sr4el terhadap P4lest1n.

Sumber : mStar

Leave a Comment