Lebih 7 tahun seIesa gaya leIaki, tapi gadis ini tak kek0k jadi m0del k0leksi Muslimah terbaru Aliff Syukri… terharu dihujani d0a agar berubah

SELESA berambut pendek dan mengenakan pakaian lelaki, kemunculan gad1s yang senang disapa Angah ini sering mencur1 perhatian netizen.

Biarpun sering dihujani kec4man, Norhidayatul Asmiera Md Asadzzman Hoque, 19, tidak pernah ambil hat1, sebaliknya menerima kata-kata yang dilemp4rkan dengan hati terbuka.

“Saya memang macam ni. Saya bukanlah seorang yang kas4r dan g4nas, cuma suka penampilan begini sejak umur 12 tahun. Keluarga selalu tegur. Apa yang sal4h, pasti mereka tegur.

“Mak saya pun membant4h. Dia selalu minta saya pakai tudung. Tapi mak ayah tahu, suatu hari nanti saya akan berubah. Kita sendiri tahu mana yang baik dan burvk,” ujarnya yang memiliki 1.2 jut4 pengikut di aplikasi tikt0k.

Ded4h Angah, dia sudah lali menerima kec4man dan melihat ia dari sudut p0sitif untuk berubah ke arah lebih baik suatu hari nanti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Malah katanya, dia juga terharu apabila ada sebilangan netizen sudi menitipkan d0a serta kata-kata semangat untuk dia mengubah penampilannya.

“Apa yang saya buat, saya tak harapkan penilaian orang tapi saya buat untuk kepuasan hat1 sendiri. Saya tak pernah hiraukan kec4man. Segala teguran netizen saya terima.

angah3

Angah terharu dipelawa jadi m0del busana Muslimah.

“Mana tahu d0a salah seorang daripada mereka diangkat Allah. Saya sentiasa mengharapkan doa-doa mereka semua. Saya berpegang kepada satu kata-kata, kita hidup kena santai, jangan sampai kena b4ntai,” ujar anak kedua daripada enam beradik itu.

Dalam perkembangan terkini, penampilan Angah menggayakan busana Muslimah menerusi beberapa video tular di TikT0k turut meraih pujian ramai.

Bukan tak biasa. Setiap kali raya, saya memang akan pakai baju kurung. Belum pernah lagi saya paka1 kurta masa raya.

ANGAH

Selain vide0 menggayakan telekung, video Angah mengenakan hijab turut menjadi perhatian sehingga menerima lebih sembilan jut4 tontonan.

Jelas Angah, dia berpakaian Muslimah bagi menjayakan sesi photosh0ot koleksi pakaian baharu usahawan kontr0versi Datuk Seri Aliff Syukri selepas dijemput menjadi m0del, baru-baru ini.

Photosho0t itu untuk koleksi baru Datuk Aliff. Dia ajak saya jadi m0del dan saya terima dengan hati terbuka. Saya tak sangka dapat peluang macam ni.

“Sesi photosh00t itu baru sahaja dijalankan minggu ini dan belum habis lagi. Sejujurnya saya tak rasa kek0k untuk pakai baju Muslimah, sebab saya memang perempuan.

angah2

Angah mengusahakan b1snes bundle dan k0smetik.

“Bukan tak biasa. Setiap kali raya, saya memang akan pakai baju kurung. Belum pernah lagi saya pakai kurta masa raya. Cuma penampilan harian saja saya pakai macam lelak1.

“Saya dah biasa, tapi mungkin orang jarang nampak. Saya bersyukur sampai lebih sembilan jut4 views vide0 di TikT0k. Terima kasih atas s0kongan semua netizen, tanpa anda siapalah saya,” ujarnya lagi.

Mengenai dirinya, Angah yang berasal dari Taiping, Perak sudah dua tahun mengusahakan b1snes pakaian bundle dan k0smetik di Sri Kembangan, Selangor.

Menurut Angah, ibu serta ayahnya juga mengusahakan b1snes restoran, kedai runcit, kedai perabut dan kedai gunting rambut.

angah4

Ramai netizen mend0akan supaya Angah mengubah penampilannya suatu hari nanti.

“Dah dua tahun saya buka kedai dan bern1aga sendiri. Mak ayah saya pun buat b1snes. Sejak sekolah saya bantu mereka bern1aga, biasanya saya akan bantu di kedai runcit dan rest0ran.

“Daripada pengalaman itu, saya banyak belajar. Saya tengok mak ayah sabar walaupun hadap pelbagai uj1an, dalam setiap j4tuh bangun mereka sentiasa bersama. Sikap mak ayah dalam bern1aga jadi contoh kepada saya hari ini.

“Ayah saya 0rang Bangladesh, tapi dah lama duduk di Malaysia. Kakak sulung saya pun dah umur 22 sekarang,” cerita Angah lagi.

Di akhir bicara, Angah turut meminta 0rang ramai agar mend0akan urusannya untuk mengembangkan pern1agaan dipermudahkan.

Sumber : mStar

Leave a Comment