“Macam h4ntu The Ring!” – Wanita Tergam4m Nampak ‘Reflecti0n’ ‘Perempuan’ Pada Skrin TV Padahal Tengah Duduk Berse0rangan

Min nak tanya, k0rang pernah tak diganggu ent1ti paran0rmal? Kalau di internet, memang ramai je orang yang berk0ngsi pengalaman ser4m mereka. Lebih men4kutkan, ada yang siap dengan bukti lagi macam gambar atau rakaman suara yang mereka sendiri tak boleh nak explain!

Bercakap tentang ent1ti paran0rmal, min nak k0ngsikan k0rang ins1den yang menimpa seorang wanita bernama Esmeralda ini ketika dia sedang duduk berseorangan di hadapan televisyen yang di switched 0ff di dalam rumahnya sendiri.

K0rang boleh tengok vide0 tu kat bawah ni:

@_wonderwoman1_ Reply to @vonderbod #update #hi #haunted #creepy ♬ original sound – Esmeralda

Siapa pulak tu yang duduk sebelah dia? Rapat bukan main lagi!

Menerusi akaun TikT0k miliknya, Esmeralda merakam satu vide0 pendek dimana wanita itu bertanyakan kepada pengikutnya sama ada dia sedang berhalus1nasi.

Dalam vide0 terbabit, Esmeralda sedang duduk di atas s0fa ketika dia terperasan sesuatu yang 4neh pada refleksi dirinya di skrin televisyen yang di switched 0ff.

“Bunyi bis1ng di rumah saya datang dari bunyi akuarium kura-kura. Saya se0rang diri di rumah sekarang tapi…”

Ketika Esmeralda memus1ngkan kameranya menghadap refleksi pada skrin televisyen, dapat dilihat dengan jelas satu sos0k wanita berambut panjang dan berbaju putih duduk bersebelahan dengannya di atas s0fa berkenaan.

Meskipun ada yang mengatakan Esmeralda sengaja mereka cerita dan mengubah gambar, dalam vide0 sama, Esmeralda turut merakam bahagian k1ri dan kanannya yang ternyata kosong.

Malah, dalam vide0 sama juga, Esmeralda ada melambai-lambaikan tangannya dan sos0k di sebelahnya hanya diam tak bergerak.

“Anj1ng peliharaan saya, Penny, juga mula menyal4k pada arah sosok tu,” katanya.

Setakat artikel ini ditulis, vide0 perk0ngsian Esmeralda itu sudah dit0nton sebanyak 11.5 jut4 kali dan meraih 1.6 juta tanda suka.

Meskipun ada yang menudvh Esmeralda men1pu, ada juga yang mengatakan pengalaman wanita itu persis filem The R1ng.

Sumber: Tiktok @_wonderwoman1_

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment