Netizen ThaiIand guna Iagu Lisa BIackpink sind1r ibu Tangmo Nida… GeIar mat4 duitan gara-gara terima RM3.8 jut4

T1NDAKAN ibu kepada aktres Tangmo Nida iaitu Panida Siriyudthayothin memaafkan dua svspek kem4tian anaknya dengan bay4ran wang pamp4san berjumlah RM3.8 jut4 terus mengundang kemar4han netizen.

Menurut lap0ran LoveKpop, netizen Tha1land memuat naik sedutan lagu Lisa Blackpink berjudul M0ney di Twitter bagi meny1ndir ibunya yang did4kwa mata duitan berhubung ins1den ini.

Sebelum ini, nama Panida menjadi trending di laman berkenaan dan rata-ratanya meluahkan rasa kecew4 dan mengutvk tindakan wanita berkenaan menerima wang pamp4san tersebut.

Lebih membuatkan ramai beng4ng apabila Panida sanggup memaafkan dua individu yang turut berada di atas bot sama dengan mend1ang anaknya.

Dalam pada itu, abang tiri Tangmo dikenali sebagai Dayos turut meluahkan rasa kecew4 dengan tindakan tersebut dan meng4kui tidak mampu men0nton temubual bersama Panida di Channel 3 yang bersiaran pada Jumaat lalu.

Panida 1

Panida maafkan dua svspek k3s kem4tian anaknya.

Mahu k3s ini dis1asat secara menyeluruh, Dayos mengambil tanggungjawab mahu menuntut keadilan untuk Tangmo.

Dia juga berterima kasih kepada media, rakan-rakan Tangmo dan netizen yang membantu merungkai k3s berkenaan.

Dalam masa sama, dia turut mem0hon orang ramai berhenti mengec4m Panida meskipun dia sendiri tidak bersetuju dengan tindakan menerima wang pamp4san itu.

Panida 2

Netizen kec4m ibu Tangmo terima bay4ran pamp4san RM3.8 juta.

Pada Jumaat lalu, Panida memaafkan dua svspek iaitu pemandu bot laju Phaiboon Roberts serta Danupat ‘Por’Lerttaweewit (pemilik pengusahaan b0t laju).

Panida menerima perm0honan maaf selepas dua individu itu kerap menghubunginya dan meng4ku kesal dengan apa yang berlaku.

Untuk rek0d, may4t Tangmo Nida dijumpai oleh pasukan penyel4mat tempatan selepas tiga hari hilang dipercayai lem4s.

May4tnya ditemui terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terj4tuh.

Pegawai bahagian F0rensik Hospital Umum P0lis, Kol Pol Naphat Natthasumon mengesahkan kem4tian Tangmo akibat lem4s kerana terdapat lumpur pada bahagian p4ru-p4ru.

Pihak p0lis kini masih meneruskan s1asatan terhadap lima individu yang turut berada di dalam bot sama yang dinaiki Tangmo.

Sumber : Youtube mStar

Leave a Comment