Big Stage ditudvh kac4u rating AJL36, siap bagi T0kti buat ‘cl0sing’ tema ‘This Is Siti Nurhaliza’ imbau zaman lagu Nirmala

PEMILIHAN tema This Is Siti Nurhaliza di k0nsert minggu kelima Big Stage 2022 buk4nlah bertujuan untuk menggug4t rating Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) yang bersiaran langsung di TV3 pada malam Ahad.

Menurut Penerb1t Penyelaras Big Stage 2022 iaitu Mohd Noor Firdaus Mahadi, Astr0 bersaing secara sihat dan mahu memberi pelbagai pilihan kepada pen0nton untuk memilih rancangan terbaik.

“Pada pandangan kami kita bersaing secara sihat, kita menawarkan c0ntent dan kandungan pr0gram terbaik untuk pen0nton di luar sana, terpulang kepada mereka nak men0nton yang mana satu.

“Kalau terlepas teng0k k0nsert minggu ini, tak ada masalah untuk mereka t0nton semula menerusi platf0rm digital kami,” katanya kepada mStar.

Noor Firdaus diminta mengulas k0men netizen di media sos1al mend4kwa pemilihan tema mengangkat penyanyi kesayangan ramai itu sebagai strategi menarik penonton.

siti 2

Siti buat persembahan istimewa semasa penutup pr0gram Big Stage 2022.

“Pandai ya Astr0 tahu minggu ni ada AJL, terus mereka buat tema Siti Nurhaliza. Malam ni terbaiklah semua lagu Siti Nurhaliza.

“Big Stage nak law4n dengan AJL, jadi mereka buat tema Siti Nurhaliza dan TokTi pun perf0rm sekali hari ini.

“Big Stage bagi Siti Nurhaliza buat persembahan istimewa di penutup sebab nak mengimbau kenangan menang AJL dulu. Betul-betul kej4r rating AJL36 dengan Big Stage ni,” tulis netizen di laman Twitter.

Mereka dah berikan yang terbaik, saya percaya mereka dah berusaha sehabis mungkin, cuma setakat mana kemampuan mereka

SITI NURHALIZA

PENYANYI/ JURI

K0nsert minggu kelima menyaks1kan sembilan peserta diberi tug4san menyanyikan lagu yang pernah dip0pularkan oleh Siti Nurhaliza.

Pada k0nsert istimewa itu Siti Nurhaliza turut menyanyikan dua lagu hitanya iaitu Nirmala dan Hati Kama.

Mengulas mengenai persembahan kesemua peserta, Siti Nurhaliza yang juga merupakan juri tetap berkata dia berpuas hati dengan kual1ti nyanyian mereka.

siti 3

Siti yang juga merupakan juri tetap memuj1 pesembahan kesemua peserta menyanyikan lagu-lagu p0pular nyanyiannya.

“Mereka dah berikan yang terbaik, saya percaya mereka dah berusaha sehabis mungkin, cuma setakat mana kemampuan mereka. Alhamdulillah saya sangat gembira dengan persembahan mereka, semua dah tengok k0men yang saya berikan.

“Masing-masing memberikan penj1waan, muzik yang diubah suai mengikut kesesuaian suara adik-adik semua. Saya terhibur dengan persembahan mereka,” komen Siti.

siti 4

Sofiaa ters1ngkir minggu ini.

K0nsert minggu kelima Big Stage 2022 menyaks1kan Sofiaa Marieylla ters1ngkir dan tidak lagi meneruskan saingan di pentas berkenaan.

Sofiaa atau lebih dikenali sebagai Mummy Jerung menyanyikan lagu Ku Mahu menerima markah 58.6 peratus daripada juri.

AJL36

AJL36 menyaks1kan lagu Pelvkan Angkasa nyanyian SOG dan Shila Amzah diangkat sebagai juara.

Selain Siti, Big Stage 2022 turut menampilkan Ajai selaku jur1 tetap dan Aliff Aziz sebagai juri undangan.

Kerusi jur1 pedas pula diisi oleh pelak0n Adlin Aman Ramli dan juri pres1den netizen, usah4wan Datuk Seri Vida.

Big Stage 2022 bersiaran secara langsung dari Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Putrajaya setiap hari Ahad pukul 9 malam.

K0nsert minggu ini dih0skan oleh Sherry AlHadad dan Elly Mazlein.

Sumber : mStar

Leave a Comment