MeIampau! Wanita ket4kutan, terpaksa tadah teIinga dengar bebeIan pemandu Grab ant1vaks, siap saIahkan suami tak haIang ambiI b00ster

“FIRST time ya saya jumpa 0rang ant1 vaks1n ni. Selalu dengar cerita je”

Begitulah luahan di kapsyen sebuah rakaman yang tul4r baru-baru ini di laman sos1al mengenai pengalaman se0rang wanita yang menaiki kenderaan e-hailing Grab yang dipandu 0leh individu lelaki dalam kalangan ant1 vaks1n.

Menurut wanita hanya ingin dikenali sebagai Fyna, 26, dia dikr1tik oleh pemandu Grab yang mengambilnya di pusat pengambilan vaks1n d0s penggal4k di Selayang, Selangor.

Jelas ibu kepada se0rang cahaya mat4 ini, walaupun telah ditegaskan 0lehnya bahawa dia mengambil vaks1n d0s penggal4k ini atas kerelaan diri tetapi pemandu Grab ini tetap mel0ntarkan buah fikirannya yang tidak berpuas hat1 dengan keputusan wanita ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Ceritanya, sebaik selesai ambil d0s b00ster di Selayang, saya panggil Grabcar untuk ke One Utama sebab ada urusan di sana.

“Sebaik masuk je kereta, dia terus tanya ‘Puan Fyna kena p4ksa ambil b00ster dengan majikan ke?’. Kemudian saya jawab ‘Oh tak, ni rela hat1 sebab saya ada anak di rumah.

“Lepas saya bagi jawapan macam tu, dia mula berhujah tanpa henti. Saya OK saja dapat pemandu suka berborak tapi yang ni dikira mel4mpau. Siap sal4hkan suami saya sebab tak hal4ng saya ambil d0s b00ster,” ujar Fyna.

Foto wanita ini bersama dengan suami dan anaknya.

Menurut wanita yang menetap di G0mbak ini, dia hanya mendiamkan diri sahaja ketika itu kerana b1mbang dengan keadaan pemandu yang kelihatan ber4ng apabila bercakap dengannya.

Jelas Fyna, kejadian yang berlaku ini membuatkan perjalanan pendek menjadi panjang kerana terp4ksa mendengar leter4n pemandu itu sehingga tiba ke destinasi.

“Cara saya handle c0nversation tu, saya diam je sebab t4kut sendirian dalam kereta tu. Risau jika terdapat perc4nggahan pendapat nanti lain pula jadinya.

“Perjalanan dari Selayang ke One Utama, tidaklah jauh cumanya saya rasa jauh sebab b0rak pasal vaks1n. Bila saya cuba nak bagi pendapat, dia pot0ng jadi saya diam jelah.

“Ada juga dia kaitkan 1su p0litik. Dia tak puas hati s0lat Jumaat kena ambil b00ster. Saya rasa nak nang1s dah masa kejadian tu sebab sorang-sorang. Jauh pula rasa nak sampai,” kata Fyna.

Fyna menjelaskan kepada pemandu itu antara penyebab dia mengambil d0s penggal4k adalah demi kesel4matan anaknya yang masih kecil.

Malah, t1dak terhenti di situ sahaja apabila Fyna dianggap terlalu sibuk bekerja sehingga tidak sempat mengambil tahu mengenai 1su semasa di Faceb00k berkenaan vaks1n.

Ujar Fyna, dia cuba untuk memberi pendapat bahawa kesan apabila mengambil vaks1n b00ster ini risik0nya rendah namun percakapannya dip0t0ng oleh pemandu Grab kerana beranggapan kenyataan itu ‘kelaut’.

Berikutan vide0 yang tular di Tikt0k, Fyna dihujani dengan k0men netizen yang turut memberi pendapat mereka mengenai sikap pemandu Grab tersebut.

“Mana b0leh driver Grab ant1vaks.

“Biasa spec1es pakcik ni dia buat kajian dekat Faceb00k, pastu yakin dia level ayah p1n.

“Tahniah sebab berjaya tahan perasaan. Next time kalau terjumpa lagi style-style sibuk nak berbual macam ni, pakai earphone, dengar lagu kuat-kuat,” k0men beberapa netizen terhadap video tersebut.

Fyna meng4kui bahawa ini merupakan pengalaman pertamanya berhadapan dengan golongan ant1 vaks1n.

Menurut pendapat Fyna sendiri, pemandu Grab ini sepatutnya tidak b0leh berbual tentang hal per1badi sebab sudah jelas penumpang tak selesa.

Justeru, wanita ini turut berharap tiada lagi penumpang lain mengalami pangalaman seperti yang dilaluinya kerana Fyna merupakan seorang wanita jadi dia ada perasaan t4k selesa and t4kut dengan situasi begitu.

Sumber : mStar

Leave a Comment