Upacara memperingati kem4tian Tangmo Nida diadakan selama 3 hari… Ibu m0h0n bedah sias4t semula

UPACARA memperingati kem4tian pelak0n Thailand, Tangmo Nida akan diadakan selama tiga hari di gerej4 Liberty Bangkok bermula 11 hingga 13 Mac ini.

Menurut lap0ran Bangkok Post, majlis tersebut diadakan sebagai pengh0rmatan buat Tangmo yang disahkan meningg4l dunia akibat lem4s pada 24 Februari lalu.

Dalam perkembangan lain, ibunya iaitu Panida mahu bed4h s1asat atau aut0psi dilakukan semula terhadap may4t anak perempuannya itu.

Hal ini dimaklumkan oleh peguam kepada Panida iaitu Krissa Sriboonpimsuay.

Krissa meminta pihak pol1s menyerahkan k3s bed4h s1asat ini kepada Bekas Pengarah F0rensik iaitu Khunying Porntip Rojanasunan kerana berasakan terdapat ker4guan pada keputusan bed4h s1asat terdahulu.

Meskipun Khunying sudah menjadi senat0r, namun Panida lebih mempercayai pakar f0rensik itu untuk melakukan bed4h s1asat kedua.

ibu tangmo 6

Ibu tak puas hat1 hasil keputusan bed4h s1asat pertama.

Untuk rekod, may4t Tangmo Nida dijumpai oleh pasukan penyel4mat tempatan selepas tiga hari hilang dipercayai lem4s.

May4tnya ditemui terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatuh.

Pegawai bahagian F0rensik H0spital Umum P0lis, Kol Pol Naphat Natthasumon mengesahkan kem4tian Tangmo akibat lem4s kerana terdapat lumpur pada bahagian p4ru-p4ru.

Pada Isnin lalu, Ketua P0lis Thailand iaitu Suwat Jangyodsuk membuat andaian awal kem4tian aktres itu disebabkan kem4langan.

Ini berdasarkan bukti-bukti seperti rakaman telef0n bimbit, kelajuan b0t dan data pada GPS.

Sumber : mStar

Leave a Comment