“Kau Tunggu Surat Sam4n Aku” – Diva AA

Pengacara sensas1 Azwan Hj Ali atau Diva AA meminta p1hak Awes0me TV untuk membersihkan namanya yang kini menjadi sebutan ramai selepas digugvrkan sebagai hos MIC ON! mus1m kedua pada Selasa.

Diva AA Terk1lan

Diva AA ketika dihubungi Murai.my berkata, dia akui keper1badiannya bersifat tegas kerana ia merupakan sebahagian identiti diri namun t1dak menyangka akan menerima layanan kurang aj4r daripada stesen televisyen tersebut.

“Bila kau ditegur jadilah bangsa yang b0leh ditegur untuk kebaikan dan semua masalah boleh dibawa berbincang. Memang cara saya menegur terlalu ker4s tetapi ini adalah cara saya dan saya pun sudah bertahan 33 tahun dalam industri” katanya

Menurut Diva AA, mas4lah yang terjadi lebih bersifat per1badi selain akui tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan und4ng-und4ng kerana mempunyai bukti yang berkaitan.

“T0long bersihkan nama saya dalam hantaran kepada media yang telah memburvkkan saya atau mereka(Awes0me TV) akan mendapat sesuatu. Saya cabar datuk itu untuk tampil bersemuka dengan saya dan beritahu apa mas4lah dia. Ini mas4lah per1badi jadi jangan nak burvk-burvkkan saya,burvk pad4hnya

“Kalau saya dikatakan seorang individu yang tak berdis1plin dan mencetvskan ketidakharm0nian, saya ada semua bukti yang pihak sana kurang aj4r, cara kerja yang kurang bijak dan bila saya tegur mereka enggan meng4ku.

Saya boleh senaraikan 100 tingkahlaku kurang aj4r mereka terhadap saya dan bila-bila masa sahaja saya boleh buat.

“Saya dah lama tinggalkan set Awes0me TV jadi tak perlu mereka nak singk1rkan saya dan saya pun dah tak kuasa nak buat pr0gram mereka kerana sikap b1adap serta kurang b1jak mereka ketika saya di set penggambaran.

“Mereka ini tidak b0leh ditegur kerana nanti meng4muk dan paling dikes4li pekerja-pekerja mereka hubungi saya dengan nada yang kas4r. Hell0 berapa kau bay4r aku untuk mak1 aku? Siapa kau? cakap elok-elok boleh tak sebab benda boleh dibawa bincang. Tak perlu nak tengk1ng saya sebab saya bukan budak sek0lah, pengalaman pun sudah lama dalam bidang ini” tegas Diva AA

Ser1k Bekerjasama

Jelas pengacara berusia 56 tahun ini, dia mahu 0rang ramai jadikan 1su tersebut sebagai satu pengajaran. Malah, Diva AA turut berkata sudah ser1k untuk bekerjasama dengan Awes0me TV dan mahu mereka lunaskan bay4rannya yang tertungg4k dalam temp0h yang diberikan.

“Satu pengajaran kepada semua, untuk makluman TV3 bay4r saya tiga kali ganda jadi jangan kau ingat bay4ran kau itu besar sangat sampai tak b0leh ditegur, pergunakan dan busvkkan aku. Kau tunggu surat pegu4m nanti sampai.

“Dengan t1ndakan mereka itu, besar hama saya tak ha1ran dan pandang pun kerana saya percaya dengan rezeki. Hari ini pun saya ada penggambaran dengan Astr0. Saya di p1hak yang benar dan k1farah akan menyusul. Jangan sesekali mengan4yai anak yat1m p1atu seperti saya, burvk pad4hnya!

“Saya berjanji hidup m4ti saya no m0re Awes0me TV selagi masih ada pengurusan itu. Sudahlah bay4r ciput, liat n0 more Awes0me TV in the rest of my life.

“Kalau tak bay4r dalam masa tertentu, ia akan jadi k3s p0lis” katanya lagi

Terharu Dengan Sok0ngan Rakan Selebriti

Di kesempatan itu, Diva AA turut mended4hkan sejak tul4rnya berita tersebut dia menerima banyak panggilan telefon daripada penggiat industri yang terkejvt serta memberi sok0ngan kepadanya.

“Saya semalam tak b0leh tidur selalunya saya tidur awal tetapi ramai yang menghubungi saya terkejvt dan kecew4 dengan khabar berita tersebut.

“Saya dapat sok0ngan ramai daripada selebr1ti terkenal antaranya Datuk Rosyam Nor,Datuk DJ Dave, Fauziah Nawi, Mas Idayu dan stesen radi0 Hot FM. Mereka memberi saya semangat untuk teruskan kehadapan dan itulah yang saya lakukan.

“orang diluar sana mereka kel1ru dengan apa yang terjadi dengan kenyataan-kenyataan yang boleh menimbulkan sam4n. Kau tunggu surat sam4n aku .

just wait and see sebab kau dah burvkkan aku tanpa penjelasan yang betul mengenai kenapa saya dis1ngk1rkan, saya ada semua bukti kenapa saya dis1ngk1rkan. bersyukurlah aku tak ded4hkan a1b busvk korang jangan sampai aku ded4hkan segalanya

“Saya tak t4kut saya hanya menantikan masa yang sesuai untuk ded4hkan. To billi0n great followers tol0ng tutup tv malam jumaat nanti jangan teng0k dah dan dialu-alukan untuk teng0k stesen Televisyen” kata Diva AA

Pada petang Selasa, industri hiburan dikejvtkan dengan pengumuman Awes0me TV mengugvrkan Diva AA sebagai hos program terbitan mereka, Mic On! berkuatku4sa serta merta. Pihak Awes0me TV menjelaskan t1dak akan berk0mpromi dengan sebarang perihal berkaitan dengan dis1plin dan standard etika kerja bagi mana-mana pihak sama ada di kalangan tenaga pr0duksi sendiri mahupun bakat yang terlibat dengan pr0gram-pr0gram terbitan mereka.

Sumber : Murai

Leave a Comment