“Tangmo tak layan n4fsu leIaki” Pended4han Kawan Rapat Ini Buat P0lis Jangka Tutup K3s Jumaat Ini

Setiap hari ada sahaja bukt1 yang berkait rapat dengan kem4tian pelak0n terkenal Thailand, Tangmo Nida yang ditemui terapung dipercayai lem4s di Sungai Chao Phraya. Media Thailand melap0rkan seramai 71 orang telah memberi keterangan bagi membantu s1asatan.

Tangmo tak layan n4fsu lelaki

Terbaru, rakan rapat Tangmo iaitu Nida, Anna dan Poodle Yuppadee hadir ke pejabat Wilayah P0lis Wilayah 1 di Bangkok untuk memberikan kenyataan mereka kepada peny1asat.

Ketika ditemui media, Nida dan Anna menegaskan bahawa Tangmo tidak pernah mengambil dad4h terlar4ng dan tidak pernah menerima bay4ran untuk ‘melayan’ n4fsu lelaki. Kata Anna, jika Tangmo menerima tawaran sedemikian, dia t1dak akan mempunyai hut4ng.

Ditanya sama ada Tangmo telah ‘dipancing’ ke atas bot untuk dijadikan m4ngsa untuk menghiburkan seseorang, Anna menjawab;

Orang lain boleh memberikan jawapan itu kerana dia berurusan dengan Tangmo. Tangmo mempercayai orang itu dan t2dak pernah bertanya butiran lain apa yang perlu dia lakukan.

Anna tidak menyebut nama individu itu, tetapi difahamkan dia merujuk kepada pengurus Tangmo, Idarin Jathusaksawat (Gatick).

Selain itu, Anna turut mencadangkan netizen untuk menyemak mengapa beberapa f0to pada ak4un Instagram Tangmo telah dipad4m dan apakah k0men di bawah foto tersebut.

Dalam pada itu, Anna menepis ada berlaku pertel1ngkahan antara dia dan ibu Tangmo, Panida Siriyudthayothin, kerana dia masih menghorm4ti wanita itu.

K3s dijangka tutup Jumaat ini

Timbalan Ketua Wilayah P0lis Wilayah 1, Pol Mej Jen Udom Yomcharoen berkata Ketua P0lis Negara, Pol Jen Suwat Jangyosuk akan bertemu dengan peny1asat p0lis, pegawai f0rensik dan lain-lain untuk taklimat mengenai perkembangan k3s itu.

Ia dijangka menjadi pertemuan terakhir. Ketua p0lis negara akan memberi garis panduan untuk menyelesaikan k3s itu selepas peny1asat menyelesaikan semua keraguan. Peny1asat telah mengambil keterangan daripada 71 orang.

Sumber p0lis berkata peny1asat akan membuat kesimpulan bahawa Encik Tanupat dan Encik Phaiboon telah bertindak melulu sehinggakan menjadi penyebab kem4tian aktres itu. S1asatan itu dijangka selesai pada hari Jumaat.

Pol Jen Suwat sebelum ini berkata kem4tian aktres itu diklarifikasikan satu kem4langan berdasarkan daripada bukti.

Media Thailand melap0rkan bahawa peny1asat polis mungkin mempertimbangkan untuk memfailkan pertudvhan terhadap salah seorang penumpang bot, Nitas Kiratisoothisathorn (Job) kerana di4akwa membawa pulang sebotol wain dan membuang gelas wain ke dalam Sungai Chao Phraya pada malam tr4gedi itu.

Ada kemungkinan tindakannya akan dilihat sebagai membantu atau menyokong orang lain untuk menyembunyikan kesal4han. Wisapat Manomairat (San) mungkin menghadapi tudvhan seperti pemilik bot dan pemandu bot.

Ketika dis0al s1asat, mereka berlima nampaknya cuba menutup beberapa aspek. Peny1asat mungkin mend4kwa mereka kerana memberi kenyataan p4lsu.

Terdahulu, Tangmo, 37, bersama lima orang lain menaiki bot laju di Sungai Chao Phraya dari Jambatan Krung Thon di Bangkok ke Jambatan Rama VII di Nonthaburi. Dia terj4tuh ke dalam sungai berhampiran jeti Pibul 1 di daerah Muang di wilayah Nonthaburi sekitar 10.40 malam pada 24 Februari lalu.

Sumber: Bangkok Post

Sumber : Trending sangat

Leave a Comment