Rakan-rakan sering kata ‘muka sama’ sejak duIu, ‘Tangm0 Nida’ versi berhijab terkesan kisah kemat1an aktres ThaiIand

K3S kem4tian aktres Tangm0 Nida masih hangat diperkatakan dalam kalangan netizen.

Berbagai spekul4si dan te0ri dikeluarkan oleh pihak tertentu yang mengesyaki kemal4ngan ini adalah dirancang.

Ketika kisahnya menjadi perhatian, muncul se0rang wanita di negara ini yang wajahnya dikatakan saling tak tumpah dengan bintang terkenal antarabangsa dari Tha1land itu.

Menerusi perkongsian vide0 yang dimuatnaik oleh adik iparnya, rata-rata netizen turut meng4kui bahawa wajah wanita itu, yang hanya mahu dikenali sebagai Fee Fitroh, 34, mirip aktres berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Ketika dihubungi mStar, dia yang mesra disapa Fee berkata wajahnya sudah disamakan dengan Tangmo sejak dulu lagi tetapi semakin diperkatakan selepas k3s kem4tiannya menjadi perhatian rakyat negara ini.

“Saya tak tahu adik ipar nak p0st video tu. Saya tahu pun selepas kawan dan cust0mer dari Thailand beritahu video saya dah v1ral sampai negara sana. Cust0mer tu selalu datang salun milik saya dekat Sungai G0lok, Thailand.

“Saya sendiri pun memang berasal dari Tha1land. Bagi saya, wajah kami tak sama pun. Tapi sejak k3s kem4tian Tangmo, makin ramai orang tegur dan cakap sama,” jelas Fee.

Rakan dan pel4nggan dari Thailand beritahu video gadis ini sudah v1ral sampai negara asalnya, Thailand.

Ketika dihubungi mStar, sesi temubual melalui panggilan WhatsApp ini terp4ksa diterjemahkan oleh adik iparnya, Lely Malik, 28, seorang warga tempatan yang menjadi perantara perbualan.

Ini disebabkan Fee baru menetap di Malaysia setelah berkahwin dengan jejaka berasal dari Kelantan, Nik Rosdi, yang berusia 41 tahun.

Bila vide0 muka saya sama dengan Tangmo tu v1ral, saya t4kut juga sebab disamakan dengan orang yang dah meningg4l.

FEE

“Saya tak berapa fasih nak cakap Melayu kecuali dalam slang Kelantan. Tetapi sekarang boleh membaca dan mengeja perkataan Melayu cuma lambat sikit.

“Lagipun saya datang Malaysia sebelum P KP tahun 2018 lepas kahwin. Jadi saya masih baru lagi. Saya dan suami tinggal dekat kawasan Rantau selepas mendirikan rumahtangga.

“Saya kenal suami dekat Faceb00k. Pertama kali jumpa dia pun masa hari perkahwinan. Masa bercinta pun kami cuma berbual melalui vide0 call saja,” jelas Fee.

Wanita ini masih belajar untuk fasih berbahasa Melayu setelah menetap di Malaysia sejak 2018.

Bercerita lanjut, Fee meng4kui bahawa dia terkesan dengan berita kem4tian Tangmo walaupun tidak mengenali aktres itu secara per1badi.

“Bila vide0 muka saya sama dengan Tangmo tu v1ral, saya t4kut juga sebab disamakan dengan orang yang dah meningg4l. Tapi bagi saya cerita kem4tiannya sangat menyed1hkan.

“Saya memang ambil tahu perkembangan Tangmo sebelum k3s kem4tian dia lagi. Bagi saya banyak cerita yang tak betul dikeluarkan. Kita masih tak tahu macam mana sebenarnya kejadian sampai dia m4ti, jadi hal ni bagi saya belum selesai.

Fee juga merupakan seorang m0del untuk sebuah syarikat tudung.

“Apa yang saya tahu, Tangmo ni orangnya baik. Dulu dia orang sus4h duduk dengan bapa selepas berp1sah dengan ibunya. Masa dia bercinta pun pernah nak bunvh diri sebab putvs dengan kekasihnya,” jelas Fee yang prihatin dengan berita dan g0sip aktres ini semasa di Thailand.

Bercerita mengenai dirinya, Fee merupakan seorang m0del koleksi tudung sejak tahun 2018 sehingga kini.

Wanita ini berkata dia sudah mula membiasakan diri dengan budaya Melayu namun masih terus makan makanan Tha1land yang pedas dan mas4m kerana ibu mentuanya di Kelantan juga berasal dari Tha1land.

Wanita berasal dari Thailand ini turut meluahkan rasa s1mpati dengan nasib menimpa aktres Tangmo Nida.

Dalam pada itu, Fee begitu teruja setelah mengetahui tentang fest1val makanan Thailand di Malaysia iaitu Abs0lut Food Fest yang bakal diadakan kelak di Kuala Lumpur kerana dia dan adik iparnya juga akan bern1aga di sana.

Sumber : mStar

Leave a Comment