Se0rang leIaki makan kima secara tidak sengaja menemui mutiara berniIai ribuan d0Iar

Se0rang lelaki dari New Jersey, Amerika Syarikat sedang menikm4ti hidangan kima di sebuah rest0ran apabila dia secara t1dak sengaja menemui mutiara besar di dalam cangkerangnya, yang dianggarkan bernilai r1buan dolar.

Lelaki itu dan kakitangan kanan rest0ran berkata ia adalah pertama kali mereka mengalami kejvtan dengan kejadian seumpamanya.

Menurut KYW TV, lelaki bernama Michael Spressler dan isterinya pergi menjamu selera di rest0ran “The L0bster House” Cape May pada 27 Februari.

Facebook

Seperti biasa, pasangan Spressler memesan beberapa kima separuh cangkerang untuk dimakan. Apabila sedang makan yang terakhir, Michael mengambilnya dengan garpu dan memasukkan ke dalam mulutnya. Tiba-tiba terasa berat sedikit, tetapi dia t1dak terlalu memikirkannya.

Apabila Michael mula menguny4h, didapatinya terdapat 0bjek asing di dalam mulut. Pada mulanya Michael Spressler menyangka giginya pat4h, tetapi apabila meluahkan 0bjek as1ng itu, dia dan isterinya terkejvt apabila mendapati 0bjek itu adalah mutiara berukuran 0.35 inci (8.9 milimeter).

Sudah pasti ia satu kejvtan.

Facebook

“Ia seperti pengalaman sekali buat seumur hidup,” kata isteri Micheal Spressler, Maria.

Pasangan itu berkata mereka telah menjamu selera di The L0bster House selama 34 tahun tetapi tidak pernah mendengar ada sesiapa yang menemui mutiara dalam kima.

Sarah Stadnicar, seorang pekerja di rest0ran The Lobster House, mengesahkan kejadian penemuan mutiara memang jarang berlaku.

“Saya telah bekerja di sini selama 10 tahun. Tidak pernah mendengar sesiapa yang menemui mutiara dalam cangkerang tiram atau kima kami,” kata Sarah.

Gambar Hiasan / Shutterstock

Pasangan Spressler berkata berdasarkan penyelidikan mereka, sebutir mutiara itu bern1lai beribu-ribu d0lar, tetapi mereka memutvskan untuk menyimpannya.

“Saya mahu membenamkannya ke dalam barang kemas yang bagus, mungkin ikan duyung atau sesuatu yang berkaitan dengan pelayaran,” kata Maria Spressler.

Maria berkata hari kejadian mengingatkan mereka pada hari pertama mereka berkunjung ke restoran itu pada tahun 1987. Jadi, ia adalah hari yang sangat istimewa buat mereka sebagai hari peringatan dengan menyimpan mutiara berh4rga itu.

Sumber : Erabaru

Leave a Comment