Setia menanti, isteri uIang aIik ke tempat kejadian setiap hari… mahu jadi 0rang pertama Iihat suami

ISTERI kepada sal4h seorang m4ngsa runtvhan batu kuari di Keramat Pulai, Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands Perak masih tetap menunggu ‘kepulangan’ suaminya walaupun 0perasi mencari dan menyelamat (SAR) memasuki hari keempat.

Malah, Wak Uda Bah Kim, 41, mengunjungi l0kasi kejadian setiap hari dengan harapan dapat bertemu semula dengan suami, Itam Bah Las0h, 43.

Katanya, seluruh ahli keluarganya turut mengharapkan suaminya itu ditemui walau dalam apa keadaan sekali pun.

“Setiap hari saya dan anak-anak menunggu. Gerak hat1 saya kuat mengatakan bahawa suami masih sel4mat.

Wak Uda bersama anaknya setia menanti kepulangan Itam yang masih terperangkap dalam runtuhan batu kuari.

Wak Uda bersama anaknya setia menanti kepulangan Itam yang masih terper4ngkap dalam runtvhan batu kuari.

“Saya tetap akan tunggu setiap hari sebab nak jadi orang pertama lihat dia keluar dari runtvhan batu itu. Anak-anak ikut sama ke l0kasi untuk melihat dari jauh kerja-kerja menyelam4tkan bapa mereka,” katanya kepada pemberita ketika ditemui berhampiran l0kasi kejadian bersama empat anaknya pada Jumaat.

Menurut Wak Uda, dia sentiasa tertanya-tanya mungkin ketika ini suaminya sedang lap4r dan keh4usan dan begitu berharap lelaki yang jadi t0nggak utama dalam keluarga itu segera ditemui.

Tambah Wak Uda, suaminya memang merancang membawa anak-anak mereka bercuti memandangkan ketika ini cuti sekolah tetapi keadaan tidak mengizinkan.

“Kami sekeluarga bergantung harap kepada dia. Kami sangat risau jika dia tidak ada tambahan pula anak-anak akan ikuti sesi baharu persek0lahan.

Dalam pada itu, bapa mentua m4ngsa, Bah Kim Kipak, 64, turut ke l0kasi kejadian membawa Wak Uda dan cucu-cucunya. – Sinar harian

Sumber : mStar

Leave a Comment