TerIampau percaya ‘waze’, pemandu uber sangkut daIam parit

AKIBAT terlalu meng4ntuk, se0rang pemandu uber tersangkut di dalam parit di tengah-tengah lereng curam yang terletak di kawasan luar bandar.

Engg4n namanya dided4hkan, dia memberitahu, pada masa itu dia menggunakan sistem navigasi (waze) keretanya untuk pulang ke rumah.

Katanya lagi, ketika kejadian dia dalam perjalanan dari Kampung Marsden yang terletak berhampiran Huddersfield.

“0leh kerana terlalu meng4ntuk dan ingin segera pulang, saya menggunakan sistem navigasi yang ada dan tidak sangka, laluan yang digunakan itu membawa saya ke kawasan gelap.

“Saya juga tidak dapat melihat dengan jelas kawasan sekitar sehinggalah menuruni lereng cur4m yang merentasi Saddleworth Moor,” katanya.

Kereta uber yang dipandunya sangkut di tengah parit.

Kereta uber yang dipandunya sangkut di tengah parit.

Menurutnya lagi, walaupun mengetahui laluan tersebut semp1t dan dipenuhi batu bergerigi, dia tetap meneruskan perjalanan sehingga kereta Mercedes yang dipandu tersangkut dalam parit.

“Saya cuba untuk pat4h balik tapi sukar. Jadi saya terp4ksa minta b4ntuan kawan-kawan untuk mengambil dan menghantar saya pulang,” katanya.

Sementara itu, se0rang penduduk setempat, Craig Hannah berkata, ins1den yang berlaku itu adalah lu4r biasa kerana pemandu sanggup memandu jauh di laluan sempit dan curam itu. – Daily star

Sumber : mStar

Leave a Comment