Netizen t4k setuju Vida sibuk bagi k0men Big Stage… lmej puIa disamakan seperti Aina Abdul, tapi versi pesan ‘barang 0nline’

GARA-GARA dikec4m tidak melakukan tugasnya selaku Pres1den Netizen, usahawan sensas1 Datuk Seri Vida menjelaskan masa yang diberikan pihak pr0duksi tidak mencukupi untuk membaca k0men di Twitter.

Menurut Vida atau dikenali sebagai DSV, dia juga mahu menyuarakan pendapatnya seperti mana dilakukan juri memandangkan dirinya juga se0rang penyanyi.

Malah, usahawan berusia 50 tahun ini meminta netizen untuk membaca sendiri k0men-k0men di platf0rm tersebut.

Vida dilihat tidak melakukan kerja sebagai Presiden Netizen di Big Stage 2022.Vida dikec4m gara-gara t1dak melakukan tugas dengan betul.

“Netizen tol0ng faham, saya melakukan tugas. Saya diberikan masa yang sangat singkat, hanya 30 saat. Nak baca Twitter yang diberikan pr0duksi yang tak sesuai untuk baca.

“Jadi, saya beri pandangan saya juga sebab saya adalah DSV yang ‘an0ther level’. Saya rasa boleh saja saya k0men sama dengan juri. Saya pun pandai menyanyi.

“Saya pun penyanyi dan lagu pernah v1ral sampai 0ver the w0rld. Netizen, bagilah saya peluang nak meluahkan pendapat saya. Anda b0leh baca Twitter sendiri.

“Kalau saya yang bacakan, mungkin tak sampai mesej itu. Sebab bacaan saya itu dengan l0ghat Kelantan. Saya kena kec4m sebab tak baca Twitter,” kata Vida kepada mStar.

Saya diberikan masa yang sangat singkat, hanya 30 saat.

DATUK SERI VIDA

USAHAWAN

Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman dikec4m netizen gara-gara tidak menjalankan tug4s sebagai Presiden Netizen membaca k0men di Twitter.

Bukan itu sahaja, penampilan Vida pada k0nsert suku akhir yang berlangsung pada Ahad turut menerima pelbagai reaksi dan kr1tikan.

Bukan itu sahaja, ada juga segel1ntir netizen menyamakan imej Vida pada malam itu seperti yang pernah digayakan Aina Abdul sebelum ini.

Namun lebih keterlaluan apabila mereka menyamakan penampilan Vida seperti barang yang dibel1 atas talian manakala Aina adalah p0ster kepada barangan tersebut.

Vida 1

Vida dianggap seperti Aina Abdul tapi versi barang yang dibel1 di dalam talian.

Bagaimanapun Vida t1dak mengambil hat1 dengan k0men tersebut malah imej artistik tu merupakan karekter untuk lagu terbaharunya berjudul Ku Ikhlaskan.

“Kalau nak cakap saya kemb4r Aina Abdul, maksudnya saya kelihatan muda la. Tapi yang penting, saya bawa karekter untuk lagu terbaharu saya,” ujarnya.

Berk0ngsi mengenai lagu tersebut, Vida dengan yakinnya berkata vide0 muziknya mampu memenangi anugerah berprestij seperti 0scar.

“Vide0 muzik saya b0leh menang 0scar! Insya-Allah 20 Mac depan akan dilancarkan. Saya keluarkan k0s RM400,000 untuk MV.

“Saya keluarkan k0s yang tinggi pun tak dapat apa. Tapi saya nak saham akh1rat yang mana kita nak dekat Ramadan, saya nak anda d0nate untuk saya bagi kepada yang memerlukan.

“Anda beri sumbangan melalui lagu saya itu, dan saya akan bawakan sumbangan itu kepada masjid sempena bulan Ramadan,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment