Anak ‘Hadiahkan’ Buah Pingg4ng Buat Bapa Hidap Peny4kit – ‘Hadiah Paling Bermakna & Berharga Saya Berikan…’

Foto: Sharul Ezwan

Peng0rbanan se0rang bapa memerah keringat dalam membesarkan anak-anak t1ada gantinya walaupun dengan wang ringgit.

Perk0ngsian se0rang pemuda dikenali sebagai Sharul Ezwan menerusi kumpulan FB RASMI – PERSATUAN SOKONGAN TRANSPLAN BUAH PINGGANG MALAYSIA meraih pujian daripada orang ramai berikutan sanggup berk0rban ‘nikmat kesihatannya’ demi bapa tersayang.

‘Hadiah untuk Ayah’

Foto: Sharul Ezwan

Menerusi hantaran tersebut, pemuda ini menceritakan ayahnya mengh1dap penyak1t buah p1nggang kr0nik tahap lima (end stage renal fa1lure) yang memberi maksud buah p1nggang tersebut gag4l berfungsi sepenuhnya.

K1dney transplant 14/03/2019 (3 tahun yang lalu). Setelah melalui pelbagai peringkat saringan, akhirnya pada 14/03/2019 saya telah menjalani pembed4han pemindahan buah p1nggang, living related renal transplant (d0n0r) untuk ayah.

Ujar lelaki ini lagi, pemindahan buah p1nggang kepada ayahnya merupakan hadiah paling bermakna dan berharga yang pernah diberikan kepada insan istimewa ini.

Ayah yang t1dak pernah mengenal erti pen4t membesarkan kami. Terima kasih ayah membesar dan mendidik kami semua. Sem0ga dengan peng0rbanan ini memberi makna erti kehidupan dan sinar baru untuk Ayah.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. Sekarang ayah dah sihat kembali seperti biasa. Dah b0leh buat aktiviti harian seperti biasa. Tidak perlu lagi dialys1s.

Lelaki ini pada masa yang sama turut memanjatkan rasa syukur dan berterima kasih kepada isteri dan keluarga yang sangat memb4ntu selepas pembed4han tersebut berlangsung.

Alhamdulillah, Terima kasih Allah atas segala nikmat.

Alhamdulillah!

Foto: Sharul Ezwan

Menerusi ruangan k0men, rata-rata netizen turut terharu dengan kisah yang dik0ngsi dan turut menitipkan d0a buat mereka sekeluarga.

Alhamdulillah syukur. Tahniah peng0rbanan se0rang anak untuk ayahanda tercinta. Sem0ga kalian berdua terus sihat dan sentiasa dilindungi Allah. Amin YRA.

Tahniah peng0rbanan yang tidak ternilai untuk ayahnda tercinta. Semoga keduanya diberi kesihatan yang baik sepanjang hayat.

Alhamdulillah sem0ga kedua-duanya terus sihat. Sihat walafiat dah pakcik Ahmad.

Sumber: Sharul Ezwan via FB RASMI – PERSATUAN SOKONGAN TRANSPLAN BUAH PINGGANG MALAYSIA

Sumber : Ohbulan

Leave a Comment