Get Well S00n! Vivy Yus0f K0ngsi Pengalaman Berhadapan C0VlD-l9

Usahawan selebr1ti terkenal, Datin Vivy Yusof berk0ngsi khabar kurang gembira apabila dirinya telah dis4hkan p0sit1f c0vld-19.

Tidak Sangka P0sitif 

Menerusi hantaran di Instagram, Vivy atau nama sebenarnya Vivy S0finas Yusof memaklumkan tek4knya berasa gat4l pada waktu malam namun dia tidak menyangka ia merupakan tanda dij4ngkiti wab4k berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Ini kerana menurut Vivy, dia telah menjalani uj1an sw4b c0vld-19 setiap hari sebelum keluar daripada rumah dan keputusannya adalah negat1f. Bagaimanapun, ujian seterusnya telah mengesahkan dirinya dij4ngkiti c0vld-19.

“Ia bermula setelah tek4k saya mula berasa gat4l pada malam kejadian. Hrmm, saya terfikir, adakah ini c0vld? Tak mungkin, kerana pagi tadi saya dah jalani uj1an RTK sebelum keluar dari rumah (saya lakukan ini setiap hari) dan ia adalah negat1f

“Saya jalani uj1an hanya untuk dapatkan kepastian, dan ternyata ia adalah benar, dua garisan. Garisan tersebut agak pudar, jadi saya jalani ujian yang sama sebanyak dua kali. Hanya untuk dapatkan kepastian”

“Oh tidak, saya p0sitif!” k0ngsi Vivy

Alami Beberapa Simpt0m

Susulan itu, pemilik jenama dUCk ini segera membersihkan diri dan memakai pelitup muka bagi mengelakkan j4ngkitan kepada keluarganya. Malah, Vivy turut berpesan kepada mereka untuk melakukan pemer1ksaan dan mengemaskini status MySejahtera mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Disebalik perasaannya yang bercampur baur ketika itu, keesokan harinya ded4h Vivy, dia mula mengalami beberapa simpt0m wab4k berkenaan. Selain t0nsilnya membengk4k, b4tuk dan sak1t tek4k, Vivy turut mengalami sak1t kep4la yang tervk sehingga tidak mampu melihat skrin telefon bimbitnya.

“Kees0kan harinya, kesemua simpt0m hadir – t0nsil bengk4k, b4tuk, sak1t tek4k, sak1t kepala. Sak1t kepala yang sangat teruk sampai saya tidak boleh membaca, menonton sebarang rancangan dan langsung tidak mampu melihat telef0n bimbit saya. Ia terasa seperti ada ssesorang sedang meram4s kepala saya sehingga pec4h.

“Saya jarang jatuh sak1t dan ini seakan satu kejvtan kepada saya. Saya sudah divaks1n dan menerima d0s penggal4k! Tidak boleh bayangkan betapa tervknya ia sekiranya saya tidak mengambil langkah penceg4han tersebut.” katanya

Di kesempatan itu, Vivy berterima kasih atas titipan doa, mesej serta hadiah yang dikirimkan kepadanya dan meluahkan rasa teruj4 untuk kembali aktif.

Sekadar inf0, Vivy berkahwin dengan Dato’ Fadzaruddin Shah pada Julai 2012. Hasil perkahwinan, pasangan ini dikurniakan empat orang cahayamata, Daniel Azim Shah,9,Mariam Iman Shah, 7, Sarah Ilham Shah, 4 dan Idris Ali Shah, 5 bulan. 

Sumber : Murai

Leave a Comment