Gadis dip4ksa sebut ‘I l0ve y0u’ jadi m4ngsa gangguan s3ksuaI… lelaki tak dikenali ugvt nak cari di tempat kerja, mujur cubaan sentuh gagaI

“Eii Farah sini dekat.”

Begitulah ayat permulaan vide0 seorang lelaki memulakan langkah dengan ‘menyapa’ se0rang gadis di sebuah stesen bas di Kapar, Selangor.

Ketika dihubungi mStar, dia yang hanya mahu dikenali sebagai Reen, menceritkan semula pengalaman men4kutkan setelah mengalami gangguan s3ksu4l itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Sebenarnya kejadian 6 Mac lalu, dalam pukul 5.30 petang saya kena g4nggu masa tunggu kakak ambil balik kerja. Selalunya kakak akan sampai dalam pukul 6 petang. Jadi saya selalunya tunggu dalam setengah jam.

“Saya nak mudahkan kakak dan minta ambil di bus st0p saja sebab nak u-turn di tempat kerja tu jauh.

“Saya dah tunggu di depan bus st0p dan kemudian nampak lelaki ni macam pel1k je. Lima minit lepas saya berdiri, dia bangun dan berdiri di sebelah. Saya biar je sebab ingatkan bas dah sampai rupanya belum lagi,” jelas Reen.

Menurut Reen, cuaca pada hari itu hujan jadi dia terp4ksa berteduh di bawah bumbung hentian bas.

Jelas gadis ini, dia kemudiannya duduk di bahagian hujung kerusi lalu memasang f0n telinga dan melayari internet pada telefon pintar miliknya.

Ded4h Reen, kejadian ini berlaku di sebuah stesen bas di Kapar, Selangor.

“Saya jenis buat hal sendiri je dekat publ1c. Tiba-tiba saya dengar sayup saja 0rang bercakap jadi saya t0leh. Rupanya lelaki ni tanya sesuatu jadi saya perlahakankan v0lume earphone. Saya tak perasan rupanya dia dah makin dekat dengan saya.

“Mula-mula dia tanya arah jalan. Bila saya jawab, makin banyak dia tanya. S0alan pr1vasi pun dia tanya macam ‘Dah kahwin ke? Umur berapa? Tinggal dekat mana?‘ Saya t1pu beritahu nama saya Farah sebab tu dia panggil Farah. Saya sangat terkejvt bila dia tahu saya kerja di mana sedangkan tak beritahu dia pun.

“Saya mula rasa t4kut bila dia cakap ‘Kalau y0u t0lak cinta I, I cari y0u dekat tempat kerja’ tapi saya buat-buat tak dengar je. Saya rec0rd video tu sebab t4kut jadi apa-apa dekat saya nanti. Paling mel4mpau bila dia paksa suruh balas cakap ‘I l0ve you’,” jelas Reen.

Menurut gadis ini lagi, dia tidak melayan beberapa s0alan dan kata-kata berbaur luc4h kerana makin dilayan makin menjadi-jadi perangai lelaki itu.

Menurut Reen, dia pada mulanya t1dak sedar disentvh lelaki ini.

Kata Reen, ketika lelaki ini cuba menyentuhnya, dia semakin t4kut hingga cuba menghubungi sepupunya meminta b4ntuan namun gag4l kerana rangkaian internet lem4h.

“Masa kejadian tu datang se0rang lagi lelaki yang lebih muda daripada lelaki terbabit. Dia tanya saya OK ke t1dak. Tapi lelaki kac4u saya tu mar4h siap mak1 pula orang yang cuba tol0ng saya. Jadi dia pesan suruh jaga diri lalu beredar saja sebab tak nak b1sing-b1sing.

“Tapi lepas tu bas lelaki itu sampai jadi dia pun naik. Alhamdulillah dia tak ada buat apa-apa dekat saya kecuali cubaan pegang saya macam dalam vide0 saya rakam tu. Mungkin dia cuma cuit sweater saya pakai sebab tak rasa pun.

“Saya sangat t4kut sebab ni kali pertama kena macam ni. Tu pun nasib baik last saya jumpa dia. Lepas kejadian tu, kakak saya memang hantar dan ambil di tempat kerja terus,” jelas Reen.

Jelas Reen, tujuan dia memuat naik vide0 tersebut hanya sekadar peringatan kepada 0rang lain terutama gadis supaya lebih berhati-hati.

Jelas Reen, kejadian ini merupakan pengalaman pertama kali sepanjang hidupnya.

Reen turut menit1pkan pesanan agar membawa bersama alat perl1ndungan diri seperti pepper spray jika berlaku s1tuasi seperti yang dialaminya itu.

Malahan, dia juga menasihatkan agar 0rang ramai tidak terlalu mesra dengan orang yang tidak dikenali kerana ia boleh menyebabkan p1hak terbabit mengambil kesempatan.

Sumber : mStar

Leave a Comment