“Sahabat dunia akhir4t” – [VIDEO] PeIajar MeIawat Sahabat Di ‘Rumah’ Baru Lepas Last Paper SPM

Seperti yang semua tahu, para pelajar masih lagi berada dalam mus1m peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bagi tahun ini yang dikatakan bakal tamat sepenuhnya pada 29 Mac depan.

Pasti para pelajar semua sedang bertungkus-lumus sama ada membuat persiapan akh1r atau sudah pun ‘berper4ng’ dengan kertas peperiksaan bagi matapelajaran yang sudahpun berlangsung.

Tak lupa juga, inilah saat-saat terakhir mereka sebelum meningg4lkan alam persek0lahan. Waktu ini lah yang ters1sa untuk para pelajar mengumpul mem0ri bersama para guru dan sahabat sebelum melangkah ke alam dewasa.

Namun, satu perk0ngsian melalui laman TikT0k ini telah membuat ramai seb4k melihat ukhuwah persahabatan sekumpulan pelajar ini.

@aswadzkr04 walaupun dia tak sempat last paper takpe ada kawan ii yang sambung perjuangan dia❤️ #fyp #spm2021 #lastpaper #sahabat #fy ♬ suara asli – 𝙢𝙪𝙨𝙞𝙠𝙨𝙩𝙤𝙧𝙮_

Melihat perk0ngsian daripada saudara Aswad ini, siapa sangka indahnya bersahabat seperti ini. Walaupun sudah terp1sah oleh aj4l, namun persahabatan mereka masih lagi utuh sehingga terlihat ramai yang hadir melawat pusara yang digel4r sebagai ‘rumah’ baru salah seorang daripada sahabat mereka sebaik sahaja habis menjawab peperiksaan.

Perk0ngsian berdurasi hanya 11 saat ini telah pun mendapat perhatian seramai 1.8 juta penont0n TikT0k. Ramai juga yang menzahirkan rasa seb4k dan s1mpati di samping memuji persahabatan mereka serta mendoakan arw4h.

Menurut penjelasan Aswad di ruangan k0men, arw4h sahabatnya ini difahamkan meningg4l dun1a selepas lama bert4rung dengan penyak1t Tibi dan hanya sempat menjawab peperiksaan SPM sehingga matapelajaran Matem4tik sahaja.

Sem0ga kita semua dikurniakan persahabatan seperti mereka…

Sumber : Lobak Merah

Leave a Comment