“Dia se0rang yang sangat teratur apabila bekerja,”- Izara Aisyah puji cara Tya Ariffin

BUAT pertama kali, dua 0rang menantu kepada penyanyi ters0h0r negara Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Izara Aishah dan Tya Ariffin bergandingan dalam sebuah drama pendek berjudul Bagaikan Raya.

Teruja dapat menjalinkan kerjasama, Tya atau nama sebenarnya Nurtria Wulandari Arifin meng4kui pada awalnya berasa gement4r kerana tidak menjangkakan akan berlak0n dengan Izara.

Meskipun sudah biasa bersama sebagai satu keluarga, Tya tetap menganggap Izara seorang pelak0n yang hebat selain sangat mudah untuk bekerjasama.

Tya 2

Tya dan Izara dalam sebuah drama pendek.

“Saya teruja kerana ini kali pertama saya dan Izara bergandingan dalam sebuah drama… agak gement4r sebab tak sangka b0leh berada satu frame dengannya.

“Sebelum ini sebagai satu keluarga! Kami sudah biasa makan dan menghadiri acara bersama-sama. Bagi saya, Izara se0rang pelak0n yang hebat di Malaysia.

“Sangat senang bekerja dengannya, kalau tahu dari dahulu lagi nak berlak0n bersama,” k0ngsi Tya.

Drama pendek khas tersebut merupakan kempen raya Aidilfitri untuk jenama pr0duk keluaran pelak0n berasal dari Ind0nesia itu iaitu Mutyara.

Ini kali pertama kali saya berlak0n dengan Tya.

IZARA AISHAH

PELAKON

Dalam pada itu, aktres berusia 27 tahun ini meluahkan rasa ser0nok dapat membawa watak sebagai 0rang utara buat kali pertama.

“Ini kali pertama saya berlak0n sebagai 0rang utara dalam drama tersebut. Sebelum ini t1ada yang menawarkan watak sebegitu. Biasanya saya hanya mendapat watak 0rang Ind0nesia sahaja,” ujarnya.

Sementara itu, Izara memberitahu dia t1dak berasa janggal biarpun kali pertama bergandingan dengan Tya dalam sebuah naskah.

Tya 1

Izara selesa bekerjasama dengan Tya.

“Ini kali pertama kali saya berlak0n dengan Tya. Alhamdulillah, tidak berasa janggal dan saya gembira mungkin sebab sudah biasa dengan dia. Semuanya berjalan dengan lancar.

“Sebenarnya, ini kali pertama juga saya melihat dia berlak0n, dia se0rang yang sangat teratur apabila bekerja,” tutur Izara yang akan menyambut Aidilfitri di Kuala Lumpur pada tahun ini.

Drama pendek Bagaikan Raya diinspirasikan daripada kisah duk4 p4ndem1k c0vld-19 yang melanda seluruh dunia dan kehilangan insan tersayang.

Sumber : mStar

Leave a Comment