“Dia tahu saya sangat-sangat rindukan mekah, kaabah”- T0k Ti syukur suami izin tunai hajat jadi 0rang biasa

Umum sedia maklum penyanyi ters0h0r negara Dat0 Sri Siti Nurhaliza kini berada di tanah suci Mekah bagi menjalani 1badah umrah bersama kakak ipar dan pengurusnya.

Namun semasa melakukan siaran langsung di hadapan Kaabah bersama pengikut media sos1alnya semalam, selebr1ti kesayangan ramai ini di lihat seb4k dan menang1s seketika.

Jadi 0rang Biasa Depan Kaabah

Dalam sedang memanj4tkan d0a 0rang ramai di depan Kaabah, tiba-tiba hat1 wanita hebat ini tersentuh dan seb4k. Siti akui beliau rindu dengan suasana di Mekah dapat menjadi 0rang biasa dan duduk bersama 0rang ramai tanpa sesiapa mengenali dirinya.

Malah beliau juga merasakan dirinya hanya insan yang kecil di tanah suci tersebut, selebr1ti ini juga mengatakan beliau gembira melihat 0rang ramai berebut berd0a di depan Kaabah.

“Ser0n0knya saya dapat k0ngsi dengan anda semua di mana view Kaabah, nampak suasana dekat Mekah ni. Ini yang saya rindu sebenarnya.

Saya jadi 0rang biasa. Saya dapat duduk macam ni. Saya dapat duduk dengan 0rang-0rang biasa macam ni. Buatkan saya jadi manusia yang sekecil-kecilnya.

Saya suka duduk macam ni dengan ramai-ramai macam ni, 0rang tak kenal saya pun. Dan masing-masing semua tengah d0a, d0a yang terbaik. Semua berebut. Ser0n0k. Ini yang saya rindu, yang sangat-sangat saya rindu.” Ujarnya seb4k

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

Dalam pada itu, Siti juga mengucapkan rasa syukur kerana Allah memakbulkan permintaannya untuk jejakkan kaki di tanah suci. Beliau juga mended4hkan suaminya Datuk Khalid mengizinkan dia menunaikan ibadah umrah, kerana mengetahui beliau sangat rindukan Mekah dan Kaabah.

“Alhamdulillah Allah makbulkan walaupun suami saya tak ikut tapi dia mengizinkan saya untuk naz4r tu, besar rahmatnya sebab dia tahu saya sangat-sangat r1ndukan mekah, kaabah. Sebab tu suami saya izinkan.” Ujarnya lagi

Semoga mendapat Siti Nurhaliza mendapat umrah yang mabrur di tanah suci, amin.

Sumber : Murai

Leave a Comment