“Please St0p, Alif Syukri bukan penyanyi”- Akhirnya Awie bersuara seteIah ramai yang t4k puas hati dengan MV ‘Kelep0k Raya’

PENYANYI Datuk Awie berpendapat usah4wan k0smetik Datuk Seri Aliff Syukri perlu berhenti menyanyi kerana tindakannya itu b0leh mer0sakkan industri muzik di Malaysia.

Menurut Awie atau Ahmad Azhar Othman, 54, adalah lebih baik jika jut4wan itu memberikan dana dengan memb4ntu industri dan penyanyi berbakat yang ada di negara ini.

“Kalau b0leh tak payah buat langsung sebab dia bukan penyanyi pun.

“Kalau nak buat bagi 0rang pr0fesional yang buat… kamu keluar duit sudah sebab banyak duit.

“Kalau saya diberi peluang untuk bercakap berdepan dengan dia, saya akan cakap… please st0p!” katanya kepada mStar.
Awie diminta mengulas mengenai MV k0ntr0versi itu semasa sidang media supertele Rebel yang diadakan di Spoon Steakhouse, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

Bercakap mengenai Rebel, supertele arahan Awie ini dijangka memulakan penggambaran selepas Aidilfitri ini.

Antara barisan pelak0n dalam supertele ini ialah Ben Amir, MK K-Clique dan Shiqin Kamal.

Aliff Syukri Nak Mem0ndan Saja’ – Sekali Damian Mikhail Bersuara, Memang Padu

Nama usah4wan kontr0versi Datuk Seri Aliff Syukri kembali ‘p4nas’ gara-gara klip vide0 muzik (MV) lagu Kelepok Raya yang dikaitkan dengan unsur bertentangan n0rma dan budaya tempatan.

Bukan sebab duit!

Susulan itu, angg0ta kumpulan V.E yang juga k0mp0ser dan penerbit lagu, Damian Mikhail bersuara lantang menerusi hantaran di Instagram (IG).

Menurut Damian, 44, usahawan k0smetik itu tidak mengejar publisiti mahupun duit tetapi sekadar mahu ‘mem0ndan’ dalam MV itu.

Kena tindakan und4ng-und4ng

Dalam pada itu, pemilik nama Damian Mikhail Seet berharap agar pelantun lagu Abang Nak Tegur dikenakan tindakan und4ng-und4ng kerana tidak mengh0rm4ti bulan suci Ramadan.

Sekadar inf0, ini bukan kali pertama Aliff terpalit dengan kontr0versi kerana pada tahun 2018 beliau memaparkan dua individu tr4nsg3nder berpakaian menc0l0k mata dalam vide0 muzik bertajuk ‘B0b0 Di Mana?’

kredit:mstar

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment