“Tiba-tiba dia umum hari ni raya”- Dengan isteri warded suhu 40 darjah, raya Hafiz Mahamad yang paling ‘surprise’

RAMAI yang t1dak menyangka 1 Syawal di Malaysia j4tuh pada hari Isnin, sejurus pengumuman dibuat pada Ahad malam.

Dalam kekec0han itu, dug4an menimpa Instafamous dan juga usahawan, Hafiz Mahamad apabila isterinya dimasukkan ke h0spital.

Hafiz yang mempunyai seramai 1.3 jut4 pengikut di Instagram juga merupakan antara mereka yang menjangkakan Aidilfitri disambut pada Selasa.

“Sehari sebelum raya, Aina kena w4rded sebab infection dan suhu tinggi sampai 40 darjah Cels1us. Fikir fikir balik, mungkin sempat sebab raya ada dua hari lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

“Tiba-tiba dia umum hari ni raya. Ya Allah, malam raya semua k4lut. Lepas dah bagi makan Aina dekat h0spital. Terus pergi ambil semua baju raya,” tulis Hafiz yang berusia 28 tahun di laman Instagram miliknya pada Isnin.

raya kalut hafiz mahamad 3

Hafiz membawa baju raya sekeluarga ke h0spital.

Menerusi luahan Hafiz atau nama sebenarnya Abdul Hafiz Harisuddin Mahamad, dia t1dak tidur semalaman kerana menjaga isteri sambil berharap diberikan kesembvhan segera.

“Alhamdulilah pagi tadi semua dah 0kay balik dan d0ktor bagi izin keluar. Best, sebab first time saya berjaya siapkan semua barang raya untuk Ainaa dan anak.

“Selamat Hari Raya sahabat, team dan pel4nggan. Saya minta maaf sangat dalam kita bersahabat di media sos1al, ada salah s1lap saya,” ujar bapa kepada seorang cahaya mata perempuan itu.

raya kalut hafiz mahamad 4

Hafiz membuat persiapan Aidilfitri saat akhir termasuk mengg0sok baju raya.

Sementara itu, isterinya Aina atau Nursyafiqa Aina Abdul Wahab meng4kui Hari Raya kali ini yang paling k4lut baginya.

“Hari tu baru thr0wback raya dari tiga tahun lepas dan cakap kita teng0k tahun ni macam mana rupa raya Aina. Paling surpr1se rupa-rupanya raya tahun ni!

Fikir fikir balik, mungk1n sempat sebab raya ada dua hari lagi. Tiba-tiba, dia umum hari ni raya.

HAFIZ MAHAMAD

“Memang tak sempat prepare apa-apa langsung, ni pun Hafiz yang sediakan baju raya, ir0n baju dari rumah siap-siap (tak pernah pernah dia buat, memang reda je). Kasut apa semua tak sempat nak ambil.

“Jadi beginilah rupa raya kami tahun ni, beraya di h0spital dengan rupa yang kurang s1ap. Tapi cuba gagahkan diri minta kebenaran dokt0r nak discaj hari ni.

“Sampai rumah je badan mengg1gil semula! H0pefully sihat terus lepas ni,” ujar Aina.

raya kalut hafiz mahamad 2

Aina menikm4ti hidangan di h0spital.

Pengumuman yang dibuat 0leh Penyimpan Moh0r Besar Raja-Raja Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad pada Ahad malam, mengenai umat Islam di Malaysia menyambut 1 Syawal pada Isnin 2 Mei ternyata mengejvtkan ramai.

Rata-rata mereka membuat persiapan saat akhir dan bergeg4s pulang ke kampung halaman masing-masing, berikutan kebanyakannya menjangkakan 1 Syawal disambut pada Selasa.

Sumber : mStar

Leave a Comment