“Bukan senang tandingi air tangan mentua”- Beralah beraya di kampung suami, Syura mahu buat yang terbaik

SAMBUTAN Aidilfitri kali ini sedikit berbeza buat penyanyi Syura apabila dia kembali kembali bergel4r isteri.

Walaupun pernah melalui m0men itu pada perkahwinan terdahulu, Syura, 36, mengakui b1mbang juadah dan masakannya t1dak menepati citarasa suami dan keluarga mentua.

“Dia (suami) sudah biasa dengan juadah raya yang dimasak oleh ibunya. Jadi t4kut juga kalau kali ini saya masak t1dak kena dengan selera dia.

“Bukan senang mahu tandingi air tangan ibu mentua. Jadi tahun ini saya akan cuba sebaik mungkin untuk menyediakan juadah buat keluarga sebelah suami.

“Suami t1daklah terlalu memilih dalam hal makanan, cuma dia ada request nak sambal g0reng pengantin iaitu sebuah menu tradisi masyarakat Jawa,” katanya kepada mStar.

Bukan senang mahu tandingi air tangan ibu mentua

SYURA

PENYANYI

Syura bern1kah dengan jejaka pilihannya bernama Farizat Ismail pada 22 Januari lalu di Masjid As Salam, Puch0ng Perdana.

Ini merupakan perkahwinan kedua buat Syura selepas berp1sah dengan bek4s suami Mohd Fadhly Md Yassin pada Ogos 2015.

Hasil perkahwinan terdahulu Syura dikurniakan tiga 0rang cahaya mata iaitu Nurul Dania Irdani, 13, Nurul Qaisara Sofia, 11, dan Muhammad Irfan Aryan, 9.

syura raya 3

Farizat berjaya menambat hati Syura untuk kembali mendirikan rumah tangga.

Bercakap tentang keterujaan melakukan persiapan raya tahun ini, kata Syura pastinya dia memilih warna baju sed0ndon dengan suami untuk dipakai di pagi raya.

Dia juga akan menyambut hari raya di kampung halaman suaminya dia Banting, Selang0r sebelum pulang ke Johor bersama keluarga sendiri.

“Sebelum ini hanya lihat baju secara 0nline atau pilih sahaja mana-mana yang saya suka. Tetapi Tahun ini kenalah sed0ndon dengan suami.

“Untung suami saya dapat isteri yang dah ada pengalaman berkahwin. Saya sangat memahami dan t4k perlu nak g4duh balik raya di mana. Tahun ini saya ikut dahulu raya di kampung suami,” jelasnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment