“cuba mengejar dan sempat menvmbuk..,”- Rakaman ‘Dashcam’ t4k sengaja Janna Nick bukti penting penyampai berita diragvt

Petaling Jaya: Penyampai berita, Khairul Rizuan Azizan ceder4 akibat diser3t ketika cuba mengej4r penjen4yah yang memec4hkan tingkap kereta miliknya di Damansara Perdana, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 3.40 petang itu, Khairul Rizuan, 34, mengalami luk4 di tangan, jari kanan serta lutut kanan akibat diser3t kereta Per0dua Myvi dipandu svspek yang bertindak melar1kan diri.

Katanya, ketika kejadian, dia meletakkan kereta H0nda City miliknya di tepi jalan untuk ke sebuah kedai serbaneka di l0kasi terbabit.

“Sebaik tiba kedai serbaneka itu, saya mendapati premis berkenaan tutup dan kembali semula ke kereta.

“Ketika itu, saya melihat seorang lelaki memakai jaket sedang menend4ng tingkap bahagian penumpang hadapan kereta saya,” katanya.

Beliau berkata, lelaki itu juga dilihat mengambil beg mil1knya yang ditinggalkan di dalam kereta.

“Saya kemudian menjer1t ke arah lelaki terbabit menyebabkannya membal1ng beg itu sebelum melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta.

“Saya cuba mengej4r dan sempat menumbvk mukanya yang ketika itu sudah berada di dalam kereta.

“Namun, svspek bertindak memecvt kereta menyebabkan saya terser3t di jalan sebelum dapat melepaskan diri,” katanya yang membuat lap0ran di Balai P0lis Damansara berhubung kejadian itu.

Kejadian itu turut tul4r di media sos1al selepas pelak0n dan penyanyi p0pular, Janna Nick yang secara kebetulan melalui l0kasi kejadian memuat naik rakaman kamera papan pemuka di akaun Instagram dan Tikt0k miliknya.

Sementara itu, Timbalan Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya Superintendan Ku Mashariman Ku Mahmood memaklumkan m4ngsa ceder4 ringan dalam kejadian itu.

Katanya, k3s dis1asat mengikut s33ksyen 394 Kanun Kes3ksaan dan kerug1an dianggarkan berjumlah RM500.

“Usaha mengesan svspek dalam k3s itu sedang giat dijalankan. 0rang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu diminta menghubungi Pusat Kawalan Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Petaling Jaya di talian 03-79662176 bagi membantu s1asatan,” katanya.

Reaksi netizan

“Bagus Janna nick.. Ada dashcam… Fr0nt view..”

Apa kata anda? K0ngsikan bersama kami

kredit: hmetro

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment