”Trending di semua media s0sial”- Sampai Hael Husaini pun puji, Video ‘c0ver’ sekeluarga ini mendapat perhatian ramai

MEMANG semangat nak raya!

Men0nt0n c0ver vide0 muzik lagu Suara Lebaran Kita dendangan Hael Husaini dan Dolla ini sudah cukup untuk membangkitkan m00d raya kali ini.

Mana t1daknya, vide0 berdurasi 2 minit 30 saat hasil kerjasama sebuah keluarga ini nampak ceria dan gembira menyambut lebaran.

Kehadiran ibu dan ayah juga menambahkan penyeri dalam vide0 berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercerita mengenai vide0 yang tul4r di media sos1al ketika ini, Muhammad Nur Azammudin Tumiran berkata, pembikinannya t1dak dirancang seperti yang pernah dihasilkan saban tahun.

“Vide0-vide0 raya sebelum ini memang sudah rancang… setiap babak dan tarian yang dibuat akan mengikut rentak lagu. Tapi tahun ini re0od biasa sahaja tanpa perancangan rapi.

“Malahan, idea dapat 0n the sp0t dan babak yang dilak0nkan itu dibuat selepas mengulang dengar lagu raya Suara Lebaran Kita,” ujarnya ketika dihubungi mStar.

Katanya, dia dan keluarga t1dak menyangka vide0 tersebut akan trend1ng di media sos1al pada masa ini.

Azammudin bersama isterinya.

Azammudin bersama isterinya, Inda.

“Memang kami fikir asal ada vide0 raya dan selepas dimaklumkan, barulah semua mencari baju raya masing-masing untuk sh00ting.

Part menari tu saja disl0tkan… memang t1ru tarian yang 0rang selalu buat challenge TikT0k.

“Tak sangka vide0 ini akan tular di semua platf0rm media sos1al sehingga ada yang k0men lebih meriah daripada MV asal.

“Namun vide0 yang saya hasilkan ini jauh sekali kalau nak dibandingkan, mungkin disebabkan k0nsep raya yang diketengahkan sesuai dengan m00d ‘tiba-tiba raya’ sekarang ini… k0nsep lagu Hael pula memang sesuai dengan lagu yang dinyanyikannya,” luahnya.

Video direkod menggunakan telefon pintar.

Video direk0d menggunakan telefon pintar.

Lebih mesra dipanggil angah dalam kalangan ahli keluarga, ujarnya ahli keluarga yang terlibat termasuk ibu dan bapa yang masing-masing berusia 48 dan 53 tahun selain sanak saudara terdekat.

“Hanya saya freelance dancer dalam keluarga tu. Jadi saya sangat bersyukur kerana mereka semua sp0rting dan meny0kong vide0 raya yang dihasilkan setiap tahun.

Yang paling bersemangat ibu, adik dan makcik-makcik… saya hanya layankan permintaan mereka.

AZAMMUDIN

“Tahun ni mereka pula yang request dan tanya bila saya balik kampung dan buat vide0 raya. Keluarga memang tunggu saya balik ke Joh0r untuk buat vide0 raya ni sebab saya akan bagi idea dan rek0d… mereka foll0w je,” tambahnya.

Menurutnya lagi, disebabkan tiada perancangan awal, warna baju bagi vide0 tahun ini tidak sed0ndon.

Apa yang lebih mengejvtkan adalah, video yang direk0d dalam temp0h tiga jam itu hanya diedit menggunakan aplikasi CapCut menerusi telef0n mudah alih.

Hanya guna aplikasi CapCut di telefon pintar.

Hanya guna aplikasi CapCut di telef0n pintar.

Malah, masa yang diambil untuk menyiapkan editing tersebut hanyalah kira-kira dua jam.

Terdahulu, c0ver MV itu dit0nton lebih 311,000 pelayar TikT0k selain dik0ngsikan di beberapa media sos1al yang lain.

Lebih membanggakan penyanyi asal iaitu Hael sendiri meningg4lkan k0men dan memuji hasil kerjanya itu.

“Awes0me!” tulis Hael secara ringkas di ruangan k0men.

Kebanyakan warganet memuji ahli keluarganya yang sp0rting kerana bersama-sama memeriahkan vide0 raya tersebut selain mengagumi gerak kerja yang dilakukan.

Supp0rtive family dia.

P0wer satu keluarga.

Happening sangat keluarga ni, sp0rting!

Eff0rt buat c0ver MV ni memang terbaik.

“Terbaik! Aku teng0k pun rasa keluarga dia sangat gembira,” ujar beberapa netizen.

Sumber : mStar

Leave a Comment