“Tapi seorang tak ada, ada enam lagi..,”- Telefilem tiada Lan Pet Pet, Saiful Apek minta peminat hargai dua ahli ini

KETIADAAN pel4wak Lan Pet Pet dalam telefilem Jaga-Jaga Senariounion menimbulkan tanda tanya dalam kalangan peminat kumpulan lawak p0pular, Senario.

Mengakui berasa ralat ahli kumpulan t1dak lengkap, pelawak Saiful Apek, berkata Lan pada awalnya turut serta dalam telefilem itu namun jadualnya padat disebabkan beberapa kali penggambaran terpaksa ditund4.

Biarpun t1dak mencukupi se0rang ahli, namun Saiful tetap berasa teruja apabila dua angg0ta lain iaitu Pakya atau Illya dan Hamdan dapat turut serta dalam telefilem itu.

Sailful 2

Jaga-Jaga Senariounio turut menampilkan Illya dan Hamdan.

“Sudah tentu rasa ralat bila Lan tak dapat sertai sebab dia sahabat kami dan sudah sin0nim dengan Senario. Sebab Senario tak macam kumpulan lain yang silih berganti.

“Ikutkan pr0mo pertama Lan ada bersama tapi sebabkan penggambaran asyik tertund4, jadual dia pun dah padat. Tapi kalau nak tunggu lengkap semua ahli t4kut nanti tak menjadi filem.

“Tapi seorang tak ada, ada enam lagi ahli yang lain. Banyak 0rang cerita tentang Lan tak ada, tapi orang tak nak cerita sangat fasal kehadiran Pakya dan Hamdan.

Sepatutnya kita kena lebih hargai 0rang yang ada.

SAIFUL APEK

ANGGOTA SENARIO

“Sepatutnya kita kena lebih hargai 0rang yang ada,” kata Saiful kepada mStar.

Jaga-Jaga Senariounion mengembalikan semula ahli-ahli kumpulan lawak p0pular, Senario yang mula ditayangkan sejak 21 April lalu menerusi Astr0 First.

Selain Saiful, Pakya, Hamdan, Lan Pet Pet, telefilem arahan Aziz M. Osman itu turut dibintangi oleh angg0ta Senario yang lain iaitu Azlee, Wahid dan Yassin.

Dalam pada itu, pemilik nama Muhammad Saiful Azam Mohamed Yusoff memberitahu dia dan ahli yang lain mempunyai perasan b1mbang dengan jangkaan pen0nton terhadap filem tersebut.

Saiful 1

Saiful dan Yassin mempunyai kumpulan sendiri iaitu Sa.Ya untuk GV8.

“Bila dah dua dekad filem-filem Senari0 yang lama, sudah tentu perasaan b1mbang itu ada. Sebab kita tak tahu yang kita bersaing dengan masa, trending dan budaya.

“Jadi, kita tak tahu dari segi itu macam mana. Kalau dulu masa filem Senari0 nak keluar di pawagam, dah b0leh bayang orang beratur nak t0nton.

“Tapi kali ini, t4k dapat nak bayangkan sebab ditayangkan di kaca TV. Jadi, kita pun tak tahu nak jangkakan macam mana. Tapi saya percaya peminat Senario tetap akan meny0kong,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment