“Elok je boyfriend sampai, tiba-tiba ada kereta lain..,”- Cuak, tapi kekasih yakin dengan pilihannya

KISAH pas4ngan merisik, bertunang mahupun berkahwin di bulan Syawal sudah banyak dik0ngsikan di media sos1al sebelum ini.

Namun jarang-jarang sekali berlaku situasi yang mana se0rang gadis menerima kunjungan daripada dua pihak pada hari dan masa yang sama untuk melamarnya sebagai isteri.

Begitulah yang terjadi kepada Fatin Atirah, 22, apabila dia dan keluarga dikejvtkan dengan kehadiran satu lagi romb0ngan pihak lelaki secara tiba-tiba pada 3 Mei lalu.

Menurut Fatin, ketika itu dia dan keluarganya sedang berbincang dengan teman lelak1nya, Faiz yang bertandang ke rumah berhubung perancangan untuk melangkah ke fasa pertunangan seterusnya perkahwinan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya dah lama berbincang dengan b0yfriend suruh dia datang rumah supaya b0leh kenal-kenal dengan mama dan abah lebih rapat. Inilah masanya nak bincang tentang hasrat dia meminang saya nanti.

“Dia dah minta izin nak datang masa hari raya kedua jadi mama siap sedia masak untuk tunggu dia datang. Kami sekeluarga semua ada termasuk nenek di sebelah mama dan abah, semua tunggu nak kenal dengan b0yfriend saya tu,” katanya ketika dihubungi mStar.

cea4424f-eb92-43be-9e46-f7bbb8387dc1

Hati Fatin hanya terbuka untuk kekasihnya, Faiz.

Namun ketika mereka sedang berb0rak, secara tiba-tiba muncul sebuah kenderaan lain di depan rumah.

“El0k je b0yfriend saya sampai, tiba-tiba ada kereta lain juga depan rumah.

“Saya tak kenal mereka semua selain salah se0rang daripada mereka saja yang saya panggil nenek,” jelasnya sambil menambah nenek berkenaan merupakan saudara mara jauh ibunya.

Saya sendiri tetap pilih Faiz untuk dijadikan suami walaupun banyak kali nenek bertanya.

FATIN ATIRAH

Fatin yang menetap di Pasir Mas, Kelantan ini berkata, nenek datang membawa hajat untuk merisik dirinya bagi pihak cucunya.

Situasi berkenaan membuatkan semua yang berada di dalam rumah pada ketika itu pan1k khususnya Faiz.

Menerusi video yang dik0ngsikan di TikT0k, jelas terpancar wajah jejaka itu yang ‘cu4k’ kerana ada pihak lain yang cuba ‘pot0ng barisan’ ketika dia sedang berusaha menghalalkan hubungannya dengan Fatin.

a014866f-beae-4f81-af98-e42b2ad93b1f

Fatin tidak menyangka berdepan situasi cem4s apabila dirisik dua jejaka serentak.

Vide0 itu setakat ini sudah dit0nton lebih dua juta kali 0leh pengguna aplikasi itu.

Bagaimanapun menurut Fatin yang merupakan anak sulung daripada empat beradik ini, dia dan keluarga terp4ksa men0lak lamaran nenek tersebut dengan baik.

“Nenek memang berkenan dekat saya jadi masa naik atas rumah terus dia b1sik yang dia bawa cucunya untuk berkenalan dengan saya. Saya terpana tapi lepas tu saya t0lak baik-baik dan beritahu yang buah hati saya pun datang nak melamar.

“Abah pun pesan pada nenek supaya t1dak bercakap mengenai perkara ini pada ketika itu kerana Faiz ada di situ. Tapi nenek berker4s hingga akhirnya abah terp4ksa ‘sl0w talk’ dekat dapur dengan dia.

8E14BB6A-CE22-42CB-9CA7-273F2D7DF060

Antara k0men netizen di TikT0k.

“Saya sendiri tetap pilih Faiz untuk dijadikan suami walaupun banyak kali nenek bertanya,” kata Fatin.

Tambah Fatin lagi, bagi menenangkan keadaan sal4h se0rang dalam kalangan ahli keluarganya terp4ksa ‘menggantikan’ tempatnya dengan menerima lamaran nenek.

“Selepas sal4h seorang ahli keluarga saya terima hadiah dan tanda tu, keluarga nenek tu pun bersurai dan keadaan menjadi tenang.

“Nasib baik b0yfriend saya tak berkec1l hati selepas saya terangkan apa yang terjadi. Dia pun dah tahu yang saya tak akan pilih 0rang tu walaupun situasi macam tu cukup mencabar bagi se0rang lelaki,” jelas Fatin.

Sumber : mStar

Leave a Comment