“Tut0rial ’30 hari 30 jenis style- Inspirasi daripada KA, wanita ini dapat ribuan f0ll0wer baru

JIKA selebriti media sos1al, Khairulaming dikenali kerana vide0 masakan sepanjang Ramadan iaitu 30 hari 30 resipi, wanita ini juga tampil dengan k0nsep yang sama.

Namun dia memilih untuk mengetengahkan ‘content’ tut0rial bagaimana mahu menggayakan tudung, buat panduan kaum hawa yang tercari-cari stail terutama ketika beraya.

Berk0ngsi cerita dengan mStar, wanita berkenaan, Nurelisa Liyana berkata, vide0 tutorial ’30 hari 30 jenis style tudung’ merupakan percubaan pertamanya untuk berk0ngsi tip dengan warganet.

“Idea saya diinspirasikan daripada Khairulaming 30 hari 30 resipi. Dan saya ada perasan juga ramai buat 30 hari 30 make-up tut0rial dan sebagainya.

“Saya memang selalu k0ngsi tut0rial tudung di TikT0k ‘swanheritagehq’ dan Instagram ‘swanheritage’. Dari situ saya fikir mengapa t1dak saya permudahkan urusan wanita-wanita di luar sana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Malah saya sendiri pun strvggle nak buat keputusan stail apa nak pakai setiap hari. Jadi tut0rial ini senang untuk saya rujuk semula,” kata Nurelisa yang juga pengasas fesyen hijab.

Mesra disapa Lisa, wanita berusia 25 tahun itu berkata, vide0 tutorial yang dihasilkannya secara tidak langsung menambah bilangan pengikutnya di platf0rm media sos1al.

“Saya dapat ribuan pengikut di Instagram dan Tw1tter. Lagi-lagi di Tw1tter sangat senang tersebar disebabkan fungsi butang ‘RT’. Ramai juga yang ‘qu0te tweets’ daripada netizen atau f0llowers,” katanya.

tudung 2

Lisa (depan, tengah) bersama team Swan Heritage.

Mengenai sambutan yang diterima, Lisa berkata, dia sama sekali t1dak menyangka penghasilan vide0 tutorial tersebut meningg4lkan kesan kepada segelintir pengikut.

“Ada satu k0men yang saya dapat daripada se0rang gadis. Dia tak bertudung dan dia cakap apabila teng0k tut0rial saya, dia teringin nak cuba.

“Bila dapat k0men macam ni, ia membuatkan saya gembira sebab sedikit-sebanyak saya dapat enc0urage dia and juga wanita-wanita di luar sana untuk bertudung.

“K0men begini juga antara fakt0r yang membuatkan saya lagi bersemangat nak k0ngsi tut0rial,” ujarnya lagi.

Satu perkara yang saya f0kus untuk tut0rial ini adalah saya mengetengahkan gaya fleksibel.

NURELISA LIYANA

Susulan peneriman di luar jangkaan meskipun cubaan pertama, Lisa berkata, dia berhasrat untuk meneruskan penghasilan vide0 dengan k0nsep idea yang sama pada tahun depan.

“Tahun depan saya nak cuba sesuatu yang berbeza dan juga kekalkan c0ntent yang sama macam saya buat tahun ini. Sebab mas4lah wanita setiap tahun sama saja iaitu bagaimana nak menggayakan tudung setiap hari lagi-lagi pada bulan puasa dan raya.

“Satu perkara yang saya f0kus untuk tut0rial ini adalah saya mengetengahkan gaya fleksibel. Maknanya ada stail yang labuh dan tak labuh sebab f0kus saya adalah mahu semua orang b0leh cuba,” ujarnya lagi.

tudung 1

Lisa bercadang untuk mengekalkan k0nsep sama untuk penghasilan videonya tahun depan.

Sementara itu, mengenai jenama hijab ‘Swan Heritage yang diusahakannya, Lisa berkata, ia bakal memasuki tahun kelima dan mahu memperkukuhkannya sebagai pr0duk fesyen.

“Swan Heritage adalah satu jenama tudung yang memberi tumpuan kepada fesyen yang mampan. Kami mentakrifkannya sebagai jenama yang menjanjikan penggunaan fabrik premium dan berkualiti tinggi yang b0leh dipakai setiap hari dan masih kelihatan cantik dalam kesederhanaan,” ujarnya lagi.

Sumber : mSTar

Leave a Comment