[VIDEO] Tudung AtIet Ind0nesia TertanggaI, Tindakan PesiIat Negara Raih Pujian Semua

Sukan SEA ke-31 yang berlangsung di Han0i, Vietnam telah pun membuka tirai pada 12 Mei 2022 yang lalu.

Pelbagai acara yang dipertandingkan di pentas tersebut bakal menjadi rebutan atlet-atlet terbaik di benua Asia Tenggara bagi membuktikan kehebatan mereka.

Ramai yang ketahui bahawa setiap negara yang bertanding mempunyai sasaran dan kelebihannya yang tersendiri dalam sesetengah acara.

Bagi Malaysia, acara pencak silat adalah sal4h satu lubuk emas untuk negara mengutip pingat 0leh kerana keb0lehan serta reputasi cemerlang atlet negara dalam acara tersebut.

Sungguhpun begitu, untuk memenangi pingat buk4nlah suatu perkara yang mudah kerana atlet dari negara lain juga turut menunjukkan aks1 yang cemerlang semasa bertemu dengan atlet negara.

Selain f0kus kepada acara tersebut, tumpuan juga turut terarah kepada detik-detik ep1k dan mengharukan yang dit0nj0lkan 0leh atlet yang bertanding.

Terbaru, tul4r satu vide0 yang memaparkan se0rang atlet negara iaitu Siti Shazwana Ajak berusaha melindungi kepala pesilat Ind0nesia iaitu Selly Andriani kerana tudung yang dipakainya tert4nggal sewaktu mereka berdua sedang berentap.

Perlaw4nan tersebut dihent1kan seketika bagi memberi ruang kepada atlet Ind0nesia itu untuk membetulkan tudungnya semula sebelum menyambung semula perlawanan tersebut.

Tindakan yang dipamerkan 0leh atlet negara telah mendapat pujian daripada peminat sukan kedua-dua negara.

Tuah menyebel4hi Siti Shazwana Ajak kerana beliau berjaya memenangi perlaw4nan tersebut dan berjaya mara ke peringkat separuh akhir.

“Sukan kena macam ni la..respect each 0ther..n0 hate..kalau sukan mcm ni mmg terbaik..kalau sukan lain xtau la..lagi satu badmint0n..mmg suka..respect sesama player luar gelanggang dalam gelanggang..pasal tu badmint0n antara sukan yang best terbaik utk t0nt0n.” k0men se0rang netizan

Dalam pada itu, Malaysia menduduki tangga keempat dalam pungutan pingat terkini di sukan sea

kredit: Siakap Keli

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment